Mesić ponovo zabada nož u leđa Srbima, a Haradinaj priznao da im je pomogao tokom rata i proglašenja nezavisnosti

Haradinaj je "istakao snažnu podršku koju je predsednik Mesić dao Kosovu i njegovom narodu, u svim fazama, od mirovnog pokreta ''90-ih do oslobodilačkog rata i puta zemlje ka nezavisnosti, pa sve do danas"

  • 95

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, poznat po svojoj ulozi u razbijanju SFRJ, ne odustaje od podrške ljudima koji su činili zločine nad Srbima. Nakon što je otvoreno najavio da će pomoći oko ukidanja Interpolove poternice za Ramuša Haradinaja, ali i lobiranja da se Ismail Morina ne izruči Srbiji, Mesić je sada došao u Prištinu, kako bi pružio podršku novom kosovskom premijeru, koga je nazvao "večnim prijateljem".

NOVI PRITISAK DA SE UGASI UNMIK I PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA: Koordinisani nastup Tirane i Prištine u Ujedinjenim nacijama

PRVA RUNDA JE DOBIJENA: Sada treba da pobedimo Pacolijeve milione

Krajem februara, u jeku srpskih napora da francuski pravosudni organi izruče Beogradu Ramuša Haradinaja, bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić uputio se put Prištine, kako bi pružio pomoć milijarderu Bedžetu Pacoliju, da oslobodi ovog ratnog zločinca.

Oni su večerali u jednom prištinskom restoranu. Neposredno posle njihovog susreta, bivši predsednik Hrvatske i SFRJ je rekao da se u Hrvatskoj sa pažnjom prate dešavanja posle hapšenja Ramuša Haradinaja.

Foto: Facebook/Behgjet Pacolli

- Upoznat sam sa svim detaljima nakon hapšenja mog prijatelja Ramuša Haradinaja, za koga se nadam da će se uskoro naći na slobodi - rekao je Mesić, koji je razgovarao i sa tadašnjim kosovskim premijerom Isom Mustafom i rukovodstvom Alijanse za budućnost Kosova čiji je lider Haradinaj.

Inače, Pacoli, koji je u javnosti poznat kao najbogatiji Albanac, najavio je da će se založiti za ukidanje Interpolove poternice i vraćanje Haradinaja na Kosovo.

Ne dugo zatim, zločinac se vratio na Kosovo, a nedavno je, upravo zahvaljujući Pacoliju, postao premijer.

No, tu nije kraj mešanju Mesića u srpsko-albanske odnose, jer za to očigledno ima dovoljno razloga (Pacolijevih dolara).

Jedan od najbližih savetnika Pacolija, novog šefa kosovske diplomatije, Naim Mursel, rekao je krajem juča da Morina neće biti izručen Srbiji pre svega zahvaljujući "velikom prijatelju Albanaca", bivšem predsedniku Hrvatske Stipu Mesiću.

- Balista Morina definitivno neće biti izručen Srbiji. To je zahvajujući našim prijateljima i poznanicima u Hrvatskoj - napisao je Mursel ispod fotografije Mesića i Pacolija, koju je objavio na društvenim mrežama.

Šta li su sada smislili, tek ćemo videti, ali sudeći po prethodna dva primera, očigledna je da Mesić jedva čeka da zabode nož u leđa Srbiji i Srbima.

Naime, Haradinaj se sastao sa Mesićem i obećao je da "ni u jednom trenutku neće ostaviti same" pripadnike "male hrvatske zajednice", a bivši hrvatski predednik je uzvratio da je prijateljstvo sa Haradinajem "večno".

Foto: kryeministri-ks.net

- Biću blizu njih - rekao je Haradinaj Mesiću, misleći na pripadnike hrvatske manjine na Kosovu.

Haradinaj je "istakao snažnu podršku koju je predsednik Mesić dao Kosovu i njegovom narodu, u svim fazama, od mirovnog pokreta ''90-ih do oslobodilačkog rata i puta zemlje ka nezavisnosti, pa sve do danas".

Foto: kryeministri-ks.net

- Primer puta Hrvatske ka članstvu u EU i NATO je dobar primer, na koji treba da se oslanja Kosovo u svojoj evroatlantskoj agendi - rekao je Haradinaj.

Navodi se da je Mesić čestitao Haradinaju na izboru "izražavajući mu najbolje želje, za njega i narod Kosova, na evroatlantskom putu".

Foto: kryeministri-ks.net

Bivši hrvatski predsednik kazao je da su "političke funkcije prolazne, ali da će prijateljstvo sa Ramušom Haradinajem i narodom Kosova biti večni".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA