Skupština nastavila rad: Dve opomene demokratama za početak

Poslanici su nastavili raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja

  • 0

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja, ali odmah na početku sednice izrečena po jedna opomena poslanicima Demokratske stranke (DS) Radoslavu Milojičiću i Aleksandri Jerkov.

Poslanicu DJB OBEZBEĐENJE IZVELO IZ SKUPŠTINSKE SALE posle "DUELA" sa Majom Gojković (VIDEO)

BITANGA, LUDAK, KRIMINALAC: Nikad burnija rasprava u Skupštini Srbije

Milojičić je na početku rada reklamirao povredu Poslovnika i zamerio predsednici Skupštine Maji Gojković zato što je juče u 20.45 prekinula sednicu parlamenta i ocenio da je to učinila kako bi gradjani slušali "najnovije laži, laži braće Grim".

Gojković ga je prekinula i oduzela poslaničkoj grupi DS dva minuta od diskusije i onemogućila im obrazlaganje jednog amandmana.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Milojičić i Jerkov su potom želeli da govore po Poslovniku i dovikivali iz poslaničke klupa, ali im je Gojković rekla da ne viču, a potom izrekla opomenu.

Milojičić je pitao zašto su dobili opomene ističući da ona ne želi da ih gleda i ne vidi da su podigli Poslovnik te da ne postoji drugi način da joj daju do znanja da žele da govore nego da joj to kažu.

Gojković im je kazala da namerno zloupotrebljavaju instituciju povrede Poslovnika jer povreda "mora da se dogodi neposredno, a ne juče a vi nemate vremena pa ne sedite u skupštini nego sad maltreitirate povredama Poslovnika koje su izmišljene".

Poslanici su potom nastavili raspravu o amandmanima ;na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA