BEOGRAD NA PRAGU POBEDE: Priština nije podnela zahtev za članstvo u UNESKO

Kosovo nije na dnevnom redu današnjeg sastanka Izvršnog saveta Uneska na kome se utvrđuje dnevni red za Generalnu konferenciju koja će biti održana u novembru

  • 88

Priština do sada nije podnela zvanični zahtev za prijem u UNESKO i zato ta tema nije na dnevnom redu sastanka Izvršnog saveta ove organizacije koji počinje danas, a na kome se utvrđuje dnevni red za Generalnu konferenciju koja će biti održana u novembru.

OTROVNE REČI MUSLIJUA: Preševska dolina traži ujedinjenje sa Kosovom

TAČI TVRDI: SAD obećale da će se direktno uključiti u dijalog sa Beogradom

Pošto plenarni sastanci u UNESKO počinju već u ponedeljak, šanse da se to dogodi su minimalne, potvrđuje ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković.

- Ova tema, zasad, nije uvršćena za sastanak - rekao je ambasador Srbije pri UNESKO Darko Tanasković.

Ukoliko bi Priština, eventualno, želela da postane članica Uneska, njene vlasti bi najpre morale da podnesu zahtev, a da bi on bio razmatran, treba da bude stavljen na dnevni red.

Foto: www.mc.rs

Današnji sastanak je ključni da srpske svetinje u južnoj pokrajini preko eventualnog prijema Prištine u ovu organizaciju UN ne bi pale u ruke prištinskih vlasti.

Ambasador Tanasković kaže da naša delegacija situaciju drži pod kontrolom, ali da istovremeno ništa ne prepušta slučaju i da će biti u pripravnosti do poslednjeg trenutka. Priština će moći da se bori ponovo tek za dve godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojkan

    4. oktobar 2017 | 09:46

    Više rada manje priče. Prošlo vreme vratiti se neće.

  • Hugo

    4. oktobar 2017 | 10:37

    Priština mora da shvati da ne može baš to tako glatko da ide kako su mislili

  • Srdjan

    4. oktobar 2017 | 11:32

    Za mene ovo je odlican pokazatelj za ansu polozaj u buducnosti kada je Kosovo upitanju, odlicna nasa diplomatska aktivnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA