Važno da se potvrdi jedinstvo Srba na Kosovu 22. oktobra

Treći put Srbi na KiM zovu na ispit jedinstva. Uvek je pokušavano da se podmetnu neke liste koje su bliže Prištini. Ne smemo da dozvolimo podele. Na sreću narod se uvek odazivao na poziv na jedinstvo iz Beograda, naglasio je Ðurić

  • 54

Veoma je važno da Srpska lista na lokalim izborima, zakazanim za 22. oktobar, potvrdi jedinstvo Srba na KiM i glavni cilj današnjeg razgovora kandidata za gradonačelnika sa predsednikom države jeste da se osnaži srpsko jedinstvo, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Nove pretnje Haradinaja: Zbog poređenja Kosova i Katalonije teže do formiranja Zajednice srpskih opština

Oštre reči Dačića: Kakva stolica u UN, za Kosovo može hoklica

- Treći put Srbi na KiM zovu na ispit jedinstva. Uvek je pokušavano da se podmetnu neke liste koje su bliže Prištini. Ne smemo da dozvolimo podele. Na sreću narod se uvek odazivao na poziv na jedinstvo iz Beograda - naglasio je Ðurić za RTS.

On je dodao da Srbi sa KiM znaju da kroz Srpsku listu čuvaju veze sa Srbijom, te da je 22. oktobar prilika da se ojača kapacitet Srba u institucijama u Prištini.

Govoreći o inicijativi predsednika za unutrašnji dijalog o KiM on je rekao da ta inicijativa već doprinosi da se o toj temi govori više i da ima blagorodne efekte.

- Radna grupa će započeti ozbiljan rad, a državne institucije će nastojati da uključe što širi segment društva i mislim da je svaki dijalog lekovit - poručio je Ðurić.

Foto: Marko Todorović

DOGAĐANJA U ŠPANIJI - SNAŽAN ARGUMENT U VEZI SA KIM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da su neki pogrešno mislili da će Srbija da ćuti na nepravdu, licemerje i dvostruke standarde EU da su neuporedivi Katalonija i KiM i naglasio da je situacijom u Španiji naša zemlja dobila snažan argument kada je reč o južnoj srpskoj pokrajini.

Upitan šta očekuje od pisma koje premijerka nosi u Brisel, Ðurić je rekao da su "neki možda očekivali pogrešno da će Srbija da ćuti na nepravdu, licemerje i dvostruke standarde".

- Srbija sa najvišeg nivoa jasno reagovala i postavila neka pitanja. Kako je moguće da za Srbe važe neka pravila koja ne važe ni za jednu drugu zemlju u svet. Ne može za našu zemlju manje važiti međunarodno pravo nego za druge koji su članice EU - poručio je on.

Foto: Marko Todorović

Ðurić je ponovio da Srbija podržava jedinstvo Španije, ali i da je ovo situacija u kojoj je naša zemlja dobila snažan argument kada je reč o Kosovu i Metohiji.

- Nikoga ne treba da čudi što je Priština sve dalje od međunarodnih organizacija. Ne može međunarodno pravo za jedne važiti, za druge ne - rekao je on.

Činjenica da je Priština odustala od kandidature u Unesku, kako kaže, znači da nisu govorili istinu.

- Moramo da nastavimo da se borimo, govoreći istinu o tome kakvo je stanje, bez obzira na to šta medunarodna zajednica misli - zaključio je Ðurić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    6. oktobar 2017 | 09:56

    Srbi na Kosovu bili su i ostaće jedinstveni i istrajni u svemu do kraja.

  • Iki

    6. oktobar 2017 | 11:49

    Maksimalna podrška našem narodu na KiM i samo jedinstveno.

  • srpkinja

    6. oktobar 2017 | 09:58

    Srbi na KiM treba da podrže "Srpsku listu",ako žele sigurniju budućnost za svoju decu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA