POTVRĐENO: Erdogan stiže u utorak u Beograd

Turski predsednik u Beograd stiže 10. oktobra, i taj datum posete utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku

  • 35

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu tokom njegove posete Srbiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Brnabić i ambasador Bilgič o poseti Erdogana Beogradu (FOTO)

Turski predsednik u Beograd stiže 10. oktobra, i taj datum posete utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić je tom prilikom naglasio da će Erdoganova poseta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

- Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

- Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put - rekao je turski predsednik.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

On je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara.

- Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju - zaključio je predsednik Erdogan.

Dva predsednika su razgovarali i o infrastrukturnim projektima za koje je turska strana zainteresovana.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa91

    7. oktobar 2017 | 14:55

    Pa jel sad stize u utorak ili u Beograd?

  • Retrovizor

    7. oktobar 2017 | 18:23

    Ovoj srbiji stvarno ne treba pomoc kako ste nezahvalan narod . 14 fabrika su turci otvorili u srbiji izvoz govedjeg mesa za tursku mnogo su srba zaposlili nema grada gde se ne voze bolnicka vozila donacije turske da ne pricam kolko su srba izlecili sa gama nozem i to besplatno . Bas me cudi kakav je to obraz ovih ovih ljudi sto ovako lose komentarisu za drzavu tursku sta je bilo bilo je toga vise nema mi neznamo kako je bilo za vreme njihovo ali bi trebalo da idemo napred i da pistujemo te dobrote koje nam oni salju

  • Ja

    7. oktobar 2017 | 16:40

    A ona uzrečica njegova Kosovo je Turska?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA