≫ 

Radovan Karadžić uputio specijalni zahtev Haškom sudu: Želi samo ove 4 sitnice u ćeliji

Haški osuđenik je konstatovao da ne razume zašto proces toliko traje, odnosno zašto sekretaru Suda treba toliko vremena da odluči o ograničenjima,

  • 12

Radovan Karadžić poručio je danas na četvrtoj statusnoj konferenciji u Haškom tribunalu da želi laptop, mogućnost korištenja Skajpa, televizijski kanal na srpskom jeziku i frižider u ćeliji.

Brat Luka otkrio kako živi Radovan Karadžić u Hagu: Jedna stvar mu strašno nedostaje

Na ranijim statusnim konferencijama Karadžić je pokrenuo pitanja korišćenja Skajpa i laptopa, kao i pristup bosanskohercegovačkom televizijskom kanalu, prenosi Klix.ba.

Kako se navodi, zahtev da u ćeliju unese laptop je odobren pod više uslova, ali Karadžić je konstatovao da ne razume zašto proces toliko traje, odnosno zašto sekretaru Suda treba toliko vremena da odluči o ograničenjima, dok je zahtev za upotrebu Skajpa vraćen na razmatranje sekretaru suda.

- Laptop bi mi olakšao boravak, mislim da nam treba internet kako bi mogli da daunloudujemo, a ne aploudujemo. To bi uveliko olakšalo moj rad, jer je sedenje za računarom naporno za kičmu. Takođe, potreban je i televizijski kanal na srpskom jeziku. Ranije smo imali jednu srpsku i jednu muslimansku televiziju, a sad nemamo nijednu. Takođe, ne daju mi da iznajmim frižider u sobi jer su moje navike takve da radim do kasnih večernjih sati - kazao je Karadžić.

Foto: Wikimedia/ICTY staff

On je pozvao sudiju da poseti druge zatvore u kojima se nalaze haški osuđenici, tvrdeći da oni borave u lošim uslovima.

Tribunal je prvostepenom presudom, izrečenom 24. marta, osudio Karadžića na 40 godina zatvora, proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata, terorisanje stanovništva Sarajeva artiljerijskim i snajperskim napadima i uzimanje pripadnika Unprofora za taoce", a Karadžićeva odbrana podnela je žalbu na tu presudu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niksha

    11. oktobar 2017 | 00:17

    Sramota za Srbiju koja nista nije ucinila za ovog coveka!

  • M1ī

    11. oktobar 2017 | 01:36

    Velika sramota za sve nase u Hagu drzava nista ne cini a svi drugi se oslobadaju

  • darko

    11. oktobar 2017 | 01:42

    Stamota za Srbiju sto je ovaj necovijek dozvolio da se ucini u Srebrenici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA