Savet za ekonomski preporod Srbije do kraja meseca

Premijer Srbije kaže da će ovo telo činiti bankari i privrednici, koji za svoje usluge neće dobijati nikakve nadoknade

  • 0

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je da će do kraja avgusta biti formiran Savet za ekonomski preporod Srbije. Formiranje ovog tela trebalo bi da bude gotovo do kraja avgusta.

Dačić tvrdi da će savet činiti privrednici i bankari, koji treba da analiziraju ekonomsku situaciju i predlože ideje i mere za oporavak države.

- Znači biće svi oni koji svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesu ekonomskom boljitku Srbije. To su ljudi koji znaju šta treba privredi da bi oživela, kako se mogu sačuvati i stvoriti nova radna mesta. Želim da u jednom partnerskom savetodavnom odnosu uradimo nešto najbolje za Srbiju - ukazao je premijer Srbije.

On je dodao da članovi ovog tela za svoje usluge neće dobijati nikakve nadoknade.

- Postoje različita udruženja privrednika, ekonomista, a ja želim da savet Vlade koji će biti otvoren za najrazličitija mišljenja i predloge uradi nešto dobro za Srbiju i doprinese boljem životu građana. Okupljamo se da radimo za Srbiju, što je zajednički interes svih - zaključio je Dačić.

(M. S. / Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA