≫ 

Vučić ZAGRMEO u Batajnici: Moramo da budemo jaki, da bi se čula naša reč! Neka živi SLOBODNA SRBIJA (FOTO)

Sve ćemo uraditi da se rode i umru generacije koje neće pamtiti rat i koje će misliti dobro o sebi a ne loše o drugima, one koje će poštovati a ne potcenjivati, rekao je Vučić

  • 93

Moramo da budemo jaki da bismo bili poštovani i da bi se čula naša reč, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se prisutnima u Batajnici na prikazu "Sloboda 2017". Vučić je poručio da je danas veliki dan za Beograd i da mu se čini da ima nebeske pravde u tome što je Beograd oslobođen baš 20. oktobra 1944. godine, jer su tri godine ranije, nacistički okupatori pobili i streljali hiljade ljudi.

PONOS VOJSKE SRBIJE! Održan prikaz "SLOBODA 2017": Hiljade ljudi na delu videlo "migove", dejstvo "Lazara", Miloša" i 1.500 ELITNIH VOJNIKA(VIDEO) (FOTO)

Vučić o navodnim pretnjama hapšenjem Đilasu: Eto još jedne pobedničke kampanje

- Od te smrti i užasa oslobodili smo se 20. oktobra - rekao je Vučić i nadeo da se nada da smo se zauvek oslobodili one vrste ludila koja smatra da je opravdano ubijati u ime rase, nacije ili ideologije.

Rekao je da cela ta nakaradna filozofija više ne važi i da „nećemo na nju nikada da pristanemo".

- Nama je naš život neprocenjivo dragocen i vredan i bićemo dovoljno snažni da nikome ne dozvolimo da ga potceni i da ga uzme - rekao je predsednik Srbije.

TANJA VALIC

Kako je rekao, na dan kada se rat završio, "poručujemo da nam je osnovna namera da se nikad više ne nastavi".

Ističe da je Srbiji potrebna stabilnost, razvoj i rast a da je mir osnovni uslov za to.

- Sve ćemo uraditi da se rode i umru generacije koje neće pamtiti rat i koje će misliti dobro o sebi a ne loše o drugima, one koje će poštovati a ne potcenjivati - rekao je Vučić.

Posle dvočasovnog prikaza osposobljenosti pripadnika Vojske Srbije i nove opreme nabavljene u prethodnom periodu, Vučić je rekao da su Srbi samo u proteklom veku dali više miliona života protiv sila zla i da je Beograd u 100 ratova razrušen do temelja više od 40 puta, zbog čega su ovde životi izuzetni dragoceni.

TANJA VALIC

On je dodao da Srbija želi da stvori jaku i stabilnu državu koja će svima biti snažan partner i koja će težiti istorijskom dogovoru sa Albancima, komšijskom životu sa Bošnjacima, dobrim odnosima sa Hrvatima i većoj povezanosti sa Crnogorcima.

- Ne plašimo se da pregovaramo, ali neka niko ne pomisli da pregovaramo samo zato što se plašimo - rekao je Vučić i ocenio da je Vojska Srbije svaki dan jača i da će uskoro biti i mnogo bolje plaćena.

TANJA VALIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu simbolično su, nakon prikaza "Sloboda 2017" na batajničkom aerodromu, obavili primopredaju migova koje je Srbija nabavila od Rusije.

- Nadam se da ćemo našu saradnju uvećavati. Hvala vama lično na ogromnom anagžovanju. Živela Srbija i srpsko-rusko prijateljstvo - poručio je Vučić koji je Sojguu predao jedan od šest paradnih bodeža sa serijskim brojevima migova.

TANJA VALIC

Paradni bodeži biće izloženi u Vojnom muzeju u Rusiji.

Migove 29 Srbija je nabavila od Rusije pod najboljim mogućim uslovima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    20. oktobar 2017 | 16:32

    Srbija je danas slobodna i vojno jaka drzava.

  • mala

    20. oktobar 2017 | 16:31

    Srbija treba da cuva i non stop modernizuje svoju vojsku.

  • marija

    20. oktobar 2017 | 16:31

    Predsednik Vucic ima cime da bude zadovoljan jer vezba u Batajnici pokazala je spremnost vojske Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA