KREĆE SE NAORUŽAN I SKLON JE UPOTREBI VATRENOG ORUŽJA: Ovo je poternica za Tačijem zvanim "Zmija" (FOTO)

Sadašnji predsednik Kosova je 1997. godine pred Okružnim sudom u Prištini u odsustvu bio osuđen na 10 godina zatvora zbog terorizma

  • 17

Kada bi Hašim Tači ušao u centralni Srbiju, sigurno bi bio uhapšen, jer je za njim raspisana poternica. Sadašnji predsednik Kosova je 1997. godine pred Okružnim sudom u Prištini u odsustvu bio osuđen na 10 godina zatvora zbog terorizma, a kasnije su podizane i druge optužnice, da bi 2002. godine bila raspisana poternica zbog osnovane sumnje da je izvršio genocid.

Policija Kosova napravila POSEBAN OPERATIVNI PLAN

Američki general bombardovao Srbiju, a sada želi da je očerupa! Vesli Klark čeka dozvolu da uloži milione na Kosovu

Kako je objavljeno na poternici iz 1997. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, odnosno tadašnji SUP iz Prištine, na osnovu naredbe Okružnog suda iz Prištine tragaju za teroristom, Hašimom Tačijem, zvani "Zmija", koji je rođen u mestu Broćna od oca Hadžije.

Poternica takozvanog 'predsednika' Kosova. from serbia

Navodi se da je Tači pripadnik terorističke bande albanskih separatista i komandanat takozvane "Političke direkcije glavnog štaba OVK". Piše da je učestvovao u više terorističkih napada na pripadnike policije u Glogovcu, zbog čega je osuđen od strane Okružnog suda u Prištini, u julu 1997. godine na deset godina zatvora.

Tači se prema navodima poternice povremeno kreće po Austriji i Švajcarskoj, dok na teritoriju KiM dolazi preko ilegalnih prelaza sa Albanijom.

U poternici stoji poziv građanima, da ukoliko ga prepoznaju, dojave najbližoj stanici policije. Stoji upozorenje da se kreće naoružan i da je sklon upotrebi vatrenog oružja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    23. oktobar 2017 | 15:22

    I da dođe u Srbiju ništa mu ne bi smeli, još bi ga čuvali kao malo vode na dlanu. Ne kažem da tako treba, samo naša vlast ne sme ništa da uradi.

  • HEHE

    23. oktobar 2017 | 12:09

    A ja vam garantujem da kada bi usao u Srbiju nebi ga niko takao.

  • Cika Velja

    23. oktobar 2017 | 14:31

    Bilo bi lepo sresti ga...bilo gde...i njega...i Ramusa...i Nasera...!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA