EU se oglasila povodom angažovanja generala Lazarevića na Vojnoj akademiji

U odgovoru se dodaje da Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u EU ne može da odstupa od tih principa dok se imenovanje osobe koja je osudjena za ratne zločine u Vojnoj akademiji smatra protivno evropskim standardima

Kancelarija visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini saopštila je povodom angažovanja generala Vladimira Lazarevića koji je u Hagu osuđen zbog ratnih zločina na Kosovu, kao predavača na beogradskoj Vojnoj akademiji, da bi Srbija trebalo da poštuje evropske standarde.

NAJNOVIJA NATO PROCENA: Srpske jedinice su pripremljene i organizovane (FOTO)

EU će razmotriti predlog za SUZBIJANJE RUSKOG UTICAJA u Srbiji

- Očekujemo da politički lideri poštuju žrtve prošlih sukoba i da iskreno promovišu pomirenje na zapadnom Balkanu, koje je od suštinskog značaja za stabilnost, mirnu budućnost i prosperitet. Politički lideri treba da predvode sve napore za prevazilaženje teškog nasledja prošlosti i da konstruktivno inciraju medjusobno poverenje, dijalog i toleranciju - navodi se u odgovoru koji je prištinskom portalu gazetaexpress.com dostavila portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Printskrin: SensServis Agencija

U odgovoru se dodaje da Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u EU ne može da odstupa od tih principa dok se imenovanje osobe koja je osudjena za ratne zločine u Vojnoj akademiji smatra protivno evropskim standardima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljana

    30. oktobar 2017 | 12:59

    Jos jedna situacija u kojoj se vidi koliko je EU licemerna zajednica.

  • Mika

    30. oktobar 2017 | 14:09

    Lazarević ima iskustvo i znanje zbog kojeg niko drugi ne bi bolje od njega radio posao.

  • Zarko

    30. oktobar 2017 | 12:57

    Ne vidim nista sporno ni zasto bi EU oko ovoga imala neke primedbe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA