≫ 

Surinam i Srbija, dve prijateljske države: Dačić izrazio zahvalnost zbog povlačenja odluke o nezavisnosti Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Republike Surinam Mohamed Fajzel Nersalim kazao je da je odluka o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova principijelna i da je doneta nakon dugih konsultacija i uz saglasnost sa predsednikom Surinama

  • 12

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ministra unutrašnjih poslova Republike Surinam Mohameda Fajzel Nersalima kome je preneo duboku zahvalnost Srbije zbog odluke Surinama o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 

IVICE, SPREMAJ SE: Ovo su najpoznatije SURINAMSKE narodne pesme (VIDEO)

Ministar Dačić je istakao da je takva odluka izraz prijateljstva i da će nesumnjivo doprineti bližim odnosima i unapređenju saradnje između Srbije i Surinama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić: Jedna država je povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Ministar Nersalim je naglasio da Vlada Surinama pridaje veliki značaj principu nemešanja u unutrašnja pitanja, prvenstveno prijateljskih država, kao što je Srbija.

Printksin: Tanjug

Ukazao je da je odluka o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova principijelna i da je doneta nakon dugih konsultacija i uz saglasnost sa predsednikom Surinama.

Složio se da ta odluka predstavlja dobru osnovu za razvoj bilateralne saradnje između Srbije i Surinama, posebno u oblasti ekonomije, navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, na sastanku su razmatrani i inicijalni, konkretni oblici saradnje, na kojima će se intenzivno raditi u narednom periodu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ultima

    2. novembar 2017 | 22:01

    Mnogo siromasna zemlja al takve obicno i dalje imaju dusu..hvala im i nadam se nekom ekonomskom saradnjom

  • Boki

    2. novembar 2017 | 21:47

    Lepo je imati prijatelje, ali ja iskreno do sada nisam ni znao za tu zemlju, a mislio sam da znam sve koje postoje.

  • Sumadinac

    3. novembar 2017 | 08:10

    Jedan nula za Srpsku diplomatiju. Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA