Nenad Popović se oglasio o "Rajskim papirima": Ako imate makar jedan dokaz, odmah ga iznesite!

Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije, izjavio je Popović

  • 2

Želim da informišem javnost u Srbiji da nijedna moja kompanija nije registrovana u „ofšor“ zonama koje se pominju u istraživanju "Rajski papir", piše u saopštenju dostavljenom medijima, ministra bez portfelja i lidera SNP Nenad Popovića, povodom navoda "Krika" da se njegovo ime pominje u dokumentima, koji otkrivaju veze više od 120 svetskih političara sa ofšor kompanijama.

KRIK: Ministar Nenad Popović u "Rajskim papirima"

Krivične prijave Ministarstva protiv Milutina Mrkonjića zbog deonice puta Ub-Lajkovac

Popović kaže da su sve njegove kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi.

- I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije. Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio sam takođe i svu svoju imovinu koju sam stekao pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije - napisao je Popović.

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, renomirana konsultantska kuća PWC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u "ofšor" zone. Međutim, kaže, da taj predlog nikada nije realizovao.

- Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu. U istraživanju "Rajski papiri" sam verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio - navodi dalje Popović i ističe:

- Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Podsećamo, "Krik" je objavio da se, u projekatu "Rajski papiri" koji otkriva veze više od 120 svetskih političara sa ofšor kompanijama, nalazi i ime ministra bez portfelja u Vladi Srbije Nenada Popovića. Prema njihovim navodima dokumenta otkrivaju da njegovi poslovi i imovina vrede najmanje 75 miliona dolara, dok je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA