Popović: Tužiću KRIK zbog lažnih informacija

Popović primećuje da su novinari KRIK-a objavili lažne informacije o njemu sa ciljem da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije

  • 2

Ministar Nenad Popović najavio je danas tužbu protiv novinara istraživačke mreže KRIK jer već drugi dan zaredom objavljuju o njemu lažne informacije, a u saopštenju je naveo lažne tvrdnje zbog kojih se odlučio na taj potez.

KRIK: Ministar Nenad Popović u "Rajskim papirima"

Nenad Popović se oglasio o "Rajskim papirima": Ako imate makar jedan dokaz, odmah ga iznesite!

Popović primećuje da su novinari KRIK-a objavili lažne informacije o njemu sa ciljem da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije.

U saopštenju Popovića se navodi:

- Laž broj 1:

KRIK me je prvo optužio da imam kompanije u ofšor zonama koje se pominju u Rajskim papirima, da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da posedujem kompanije u tim ofšor zonama.

Laž broj 2:

KRIK je izrekao tvrdnju da je agencija Eplbi odbila da za mene uradi predlog prenosa mojih kompanija u ofšor zone iz "Rajskih papira". KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog "kontroverznih poslova u Rusiji". To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao.

Laž broj 3:

KRIK je izneo tvrdnju da u svom posedu imam kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima. To je treća laž. Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri - kaže Popović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

O svemu navedenom ke, kako ističe, u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

- Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja - rekao je ministar Popović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Nole

    7. novembar 2017 | 18:26

    To Nenade poleti po lazovcinama koji su uzgred od evrope dobili dosta para za stvaranje negativne slike o srbiji i srpskom narodu uzmi im sto vise para valjda ce shvatiti da su u lazi kratke noge.

  • Uli

    7. novembar 2017 | 18:57

    Tako su i Malom pokusali da nameste igru sa ona 24 stana u Sofiji, pa ih uhvatili u lazi. Kada se zna ko finansira KRIK, sve je jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA