KINTA KOALICIJA U VALJEVU: Vlast i opozicija se složili oko jednog - da POVEĆAJU SEBI DNEVNICE

Odluku o povećanju dnevnica izglasali su odbornici na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta

  • 3

Valjevski odbornici, ubuduće, po sednici će primati 10.000 dinara, što je za 7.000 dinara više u odnosu na dnevnice odbornika u prethodnom sazivu, koje su iznosile 3.000 dinara. Odbornici su, praktično, za godinu dana dobili duplo veće dnevnice, s obzirom na to da su pre godinu dana dnevnice povećane sa 3.000 na 5.000 dinara.

Faktor plus obavio instraživanje "šta bi bilo kada bi se u nedelju održali izbori": SNS i Vučić na 52 odsto, SPS drugi, Jeremić 3,3 odsto

Odluku o povećanju dnevnica izglasali su odbornici na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta. Po toj odluci, šefovi odborničkih grupa dobijaće po 12.000 dinara, što je četvrtina prosečne plate u Srbiji, a polovina plate za koju mesec dana rade mnogi Valjevci.

Za odluku o povećanju dnevnica bili su odbornici pozicije i opozicije. Jedini koji se usprotivio je nezavisni odbornik Ljubomir Radović, koji je rekao da su ovom odlukom tri puta povećali dnevnicu odbornika u odnosu na prethodni saziv i zatečeno stanje.

- Sami sebe na ovaj način kompromitujemo, jer se treba zapitati da li je učinak na istom nivou - rekao je Radović.

S druge strane, predsednik lokalnog parlamenta Milorad Ilić je rekao da ostali gradovi izdvajaju mnogo više novca za odborničke dnevnice od 10.000 dinara, koliko će ubuduće dobijati narodni predstavnici u Skupštini Valjeva.

Odbornici lokalnog parlamenta su u proteklih 10 godina primali dnevnicu od 3.000 dinara, a prošle godine ova skupštinska većina je taj iznos podigla na 5.000 dinara, a zatim je posle godinu dana duplirana sumu odborničkih dnevnica.

Foto: Telegraf

Prvi čovek Valjeva Slobodan Gvozdenović je ranije valjevskim medijima izjavio da „ sve lokalne samouprave u Srbiji, uključujući i opštine Kolubarskog okruga, imaju daleko veću nadoknadu po sednici nego valjevski odbornici“.

Da ta informacija nije tačna pokazuje primer iz najbližeg okruženja. U Lajkovcu, gde je prosečna zarada zaposlenih oko 540 evra, za oko 200 evra više u odnosu na prosečnu platu u Valjevu, odbornici poslednja odbornička dnevnica koja je isplaćena je iznosila 9.500 dinara.

Uzeli smo primer Lajkovca, koji je u vrhu Srbije po platama, dok su odborničke dnevnice u drugim opštinama Okruga znatno niže, poput Mionice, gde odbornici po sednici dobijaju 4.000 dinara.

Daljinac

(S.S./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukasin

    9. novembar 2017 | 09:49

    Tako to rade gospoda funkcioneri sa parama iz budzeta podele izmefju sebe a narod kuka kako je unutrasnjost zapostavljena.

  • Sofronije

    9. novembar 2017 | 11:12

    S r a m o t a.!!!!!!

  • Lovac g-8

    9. novembar 2017 | 11:27

    Ћирко три месеца, ДООООВОЉНО.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA