Čeda poručio Jankoviću i Jeremiću: Niko vas ne shvata ozbiljno, dok zapomažete i prizivate OEBS na lokalne izbore

Ne pada mi na pamet da idem u "alibi koalicije svih repova DS", od Ðilasa preko Jeremića, Borka Stefanovića, Šutanovca, Saše Jankovića, rekao je Jovanović

OEBS ne treba, niti će nadgledati beogradske i parlamentarne izbore, izjavio je danas predsednik LDP Čedomir Jovanović i dodao da oni dolaze na poziv vlasti.

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: SNS i Vučić na 53%, trenutna vladajuća koalicija ima skoro 70% podrške glasača

- Vi stvarno mislite da u ovom svetu danas neko može da nas doživi kao ozbiljne političare dok zapomažemo i prizivamo OEBS na lokalne izbore, i to posle parlamentarnih i predsedničkih, posle kojih nismo uložili nijedan prigovor na zapisnik. OEBS dolazi na poziv vlasti, i to je rečeno i Jeremiću, i Jankoviću, Raduloviću... Moraćemo sami da rešavamo svoje probleme - rekao je Jovanović novinarima u sedištu stranke.

Kaže da ga ne iznenađuje polemika koja prati političku situaciju u zemlju, a posebno pominjanje vanrednih parlamentarnih izbora, koje ne doživljava kao Vučićev manevar kojim pokušava da ojača gradsku listu, već kao posledicu spoljnopolitičkog pritiska ili veliku pretnju evropskoj orjentaciji Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Protiv sam vanrednih parlamentarnih izbora, ne zato sto se plašim sa sudbinu LDP, nego zbog toga što vam je jasno da će Zapad vanredne izbore protumačiti kao distanciranje Srbije od posla od kojih beži ili nije u stanju da uradi previše dugo - rekao je Jovanović.

On je napomenuo da nema nikakav problem sa vanrednim parlamentarnim izborima, ali mu, kaže, ne pada na pamet da ide u "alibi koalicije svih repova DS", od Ðilasa preko Jeremića, Borka Stefanovića, Šutanovca, Saše Jankovića.

LDP će, kaže Jovanović, ići samostalno i to zbog toga što "politika LDP-a to diktira".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na pitanje kako procenjuje šansu opozicije na beogradskim izborima, Jovanović kaže da je stepen nemoći opozicije izražen u toj meri da nije realno očekivati da će ljudi koji se ne slaži sa SNS biti spremni da izađu i podrže dezorjentisanu opoziciju "zguranu u jednu listu".

- Sa jedne strane imate Borka Stefanovića, a s druge Vuka Jeremića, imate onda Ðilasa i Borisa Tadića i Jankovića u sredini, koji je rekao da nijedna stranka ne valja i nemate nikakvu zajedničku politiku. LDP ide sam i naša politika to diktira - rekao je Jovanović.

On je napomenuo da LDP želi da razgovara o načinima kojima će se obezbediti regularnost izbora.

- Spremni smo za dogovor sa svima oko političke platfome koja treba da ojača evropsku orijantaciju zemlje, da se postigne sporazum s kosovskim Albancima, da pomognemo uspostavljanje normalnih odnosa u Bosni i regionu, stavimo tačku na rusku ambiciju da probleme Zapadu pravi tako to će nas gurati stalno u neke lokalne sukobe - poručio je Jovanović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    10. novembar 2017 | 15:23

    Jankovic i Jeremic pokusavaju na sve nacine da naprave losu sliku pred izbore. Nista im nece pomoci, SNS ima podrsku naroda, jer im je dost lazi.

  • Petar

    10. novembar 2017 | 20:09

    Neka i Čeda nekad kaže nešto ozbilno i ispravno.

  • Bob

    10. novembar 2017 | 14:15

    Zamislite Jovanovic,Jankovic,jeremic svi zajedno nemaju nikakve sanse naspram Vucica narod je progledao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA