Kreiran predlog budžeta za 2018. godinu, evo koliko je planirano za troškove poslanika

Na sednici odbora mogle su se čuti i kritike opozicije

  • 0

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja utvrdio je danas predlog skupštinskog budžeta za 2018. godinu u iznosu od 2,131 milijardi dinara i uputio ga Ministarstvu finansija na mišljenje.

Evo koliko je novca otišlo za lečenje dece od kazni za verbalne i fizičke sukobe u Skupštini

Tim predlogom za troškove poslanika planirano je oko 638 miliona dinara, dok je za stručne službe Skupštine predviđeno 1,3 milijardi dinara.

U okviru skupštinskog budžeta su i sredstva za Republičku izbornu komisiju, i to za redovan rad komisije u 2018. predviđeno je 29,2 miliona dinara, a za sprovođenje redovnih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina 128,5 miliona dinara.

Na sednici odbora, članovi tog skupštinskog tela iz opozicije kritikovali su što predlog skupštinskog budžeta za narednu godinu niko nije obrazložio, što nije prisustvovala generalna sekretarka Svetislava Bulajić, te što su predlog skupštinskog budžeta dobili, kako kažu, pre 44 sata.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA