SRBI NA ČELU NAJVIŠE OPŠTINA NA KOSOVU: Sinoć zaokružena pobeda

U drugom krugu izbora Srpska lista je pobedila i u Partešu i Klokotu, čime je zaokružila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom

  • 2

Srpska lista je, po preliminarnim rezultatima, osvojila najviše - deset mesta gradonačelnika na lokalnim izborima na Kosovu 22. oktobra i juče, 19. novembra. U drugom krugu izbora je pobedila i u Partešu i Klokotu, čime je zaokružila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom.

Drugi krug izbora na Kosovu: Pobeda Srpske liste u Klokotu i Parteš Pasjanu

Demokratski savez Kosova bivšeg premijera Ise Mustafe je pobedio u osam opština. To su Peć, Kosovo Polje, Ljipljan, Podujevo, Istog, Gnjilane i Vučitrn, dok je vrlo blizu da nakon prebrojavanja uslovnih i glasova pošto dobije i Dragaš i Prištinu, gde kandidati DSK zaostaju sa po stotinak glasova.

Na trećem mestu je Alijansa za budućnost Kosova aktuelnog premijera Ramuša Haradinaja sa šest mesta gradonačelnika. U prvom krugu je pobedila u Dečanima i Juniku, dok je u drugom krugu pobednica u Đakovici, Orahovcu, Suvoj Reci i Obiliću.

Printskrin: Tanjug

Gubitnik na ovim izborima, upoređujući mandate koje je imala u prošlom mandatu je Demokratska partija Kosova koja je, pored Glogovca kojeg je osvojila u prvom krugu, u drugom krugu pobedila u Uroševcu, Dragašu, Kačaniku i Štimlju.

Samoopredeljenje je pobedilo u Prištini, Prizrenu i Kamenici.

Po jednu opštinu su osvojili Inicijativa za Kosovo, koja je pobednik u Mališevu, Alijansa Novo Kosovo u Južnoj Mitrovici, dok je Demokratska partija Turaka Kosova pobedila u opštini Mamuša.

Nezavisni kandidati su pobedili u opštinama Đeneral Janković i Srbica.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    20. novembar 2017 | 09:13

    Hvala ti Boze za ovo

  • Dina

    20. novembar 2017 | 11:12

    Ama hocu ija da slavim, Vratite nas. Tsmo, gde su nam kuće, i mi da popijemo koju, smirite Strasti. I mi smo ovde u srbiji još živi, lutamo, ocemo naeim kućama. Srpska Listo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA