≫ 

Dragan Šutanovac lice Fejsbuk prevare: Nigerijac mu ukrao identitet, pa tražio novac bogatim Amerikankama (FOTO)

Prevarant Kalif Kafitete iz Nigerije iskoristio je fotografiju nekadašnjeg ministra odbrane Srbije da bi se na društvenoj mreži predstavio kao pripadnik američke armije Mark Vilijams

  • 10

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac poslužio je kao lice internet prevare, kada mu je ukraden identitet na Fejsbuku!

Ne odgovarajte na ovaj e-mail: Bivši ministar Srbije na udaru nigerijske prevare (FOTO)

Zapravo, prevarant Kaleb Kafitete iz Nigerije iskoristio je fotografiju nekadašnjeg ministra odbrane Srbije da bi se na društvenoj mreži predstavio kao pripadnik američke armije Mark Vilijams.

Veruje se da je Nigerijac na ovaj način pokušao da prevari bogate Amerikanke, a za sada nije poznato koliko je žrtava imao, niti koliko novca je otuđio.

Međutim, tačka na "nigerijsku prevaru" stavljena je na FB stranici "ScamHaters United" (Ujedinjeni mrzitelji prevara) gde je objašnjeno da se iza lažnog profila krije URL Kaleb Kafitete-a, da njegova prava fotografija nije uklonjena iz istorije i da se iza prevara ne kriju osobe, već kriminalci.

- Nikada, ali nikada nemojte slati novac nekome koga niste videli uživo. Uvek je reč o prevari! - upozorili su administratori ove Fejsbuk stranice.

Dragan Šutanovac je za Telegraf.rs rekao da ne zna o čemu se radi i zamolio nas je da ga pozovemo ujutru jer večeras nije mogao da razgovara.

Printskrin: Facebook

Nigerijska prevara je, inače, oblik kriminalnog delovanja koji postoji već 15 godina i koji na prvi pogled deluje neozbiljno, ali podaci govore da na ovaj način lopovi zarade nekoliko miliona dolara godišnje. U pitanju je zahtev koji stigne na mail građanina kojim se obaveštava da je dobio nasledstvo (ili nešto slično), ali uz molbu da pošalje određenu novčanu sumu, broj žiro računa i druge lične podatke.

U Srbiji je prvi slučaj registrovan 2009. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antap

    20. novembar 2017 | 23:35

    Prevarant koristi lik i delo takve ljudske gromade. Što bi Šojić rekao:"Šećer i vodu da se smirim".

  • Nemanjić

    20. novembar 2017 | 23:11

    Па где баш нашег великог родољуба и поштеног човека да нападнеш , срамота баш Драгана Шутановца

  • Boban

    21. novembar 2017 | 08:29

    Nisam baš siguran da Šutko nema veze sa tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA