≫ 

Pogledajte trenutak kada Obradović pogađa mišem u glavu Martinovića (VIDEO) (FOTO)

Lider Dveri Boško Obradović gađao je mišem od laptopa predsednika Odbora za administrativna pitanja Aleksandra Martinovića

  • 65

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović je danas mišem od lap topa gađao u lice predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS) na sednici tog skupštinskog tela koju je obeležila uzavrela atmosfera na ivici fizičkog obračuna. Incident se dogodio na sednici odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena, među kojima je i novčano kažnjavanje Obradovića.

SKANDAL U SKUPŠTINI: Obradović gađao Martinovića mišem od lap-topa

Obradović gađao je mišem od laptopa predsednika Odbora za administrativna pitanja Aleksandra Martinovića.

Obradović je tako reagovao pošto mu je Martinović koji je i šef poslaničke grupe SNS oduzeo reč nakon što je pokazao plakat na kojem je pisalo "Majo - pokrala si Novi Sad".

Printskrin: parlament.rs

Usledila je verbalna rasprava, nakon čega je Obradović prišao Martinoviću i okrenuo njegov mikrofon.

- Ne možeš to da radiš Martinoviću, šta ti to znači. Jesi video ti da su se tri poslanika javila za reč. Čekaj, ne vidiš da su se tri poslanika javila za reč? Šta glumiš ti, šta glumiš? Misliš da smo svi budale ovde - rekao je Obradović kada je prišao Martinoviću.

Martinović se u tom trenutku javio na telefon, a lider Dveri je uzeo miš Martinovićevog računara i bacio ga ka funkcioneru naprednjaka.

Miš prvo nije pogodio šefa poslaničke grupe SNS, jer ga je zadržao kabl, a zatim je Obradović "zamahnuo" još jednom. Na snimku se taj trenutak ne vidi jasno, ali deluje da je zakačio Martinovića po licu.

Martinović je ustao, kao i ostali članovi odbora, a zatim je upirući prstom u Obradovića rekao "mene u Skupštini ne možeš da isprovociraš".

Printskrin: parlament.rs

Na kraju je dodao, "ali kad izađeš odavde, za ovo ćeš da platiš".

- Hajde ovde. Hoću li da platim? Evo neka snime, neka snime tvoje pretnje - uzvratio je Obradović.

Tu nije bio kraj rasprave, a poslanik Dveri Ivan Kostić je jednoj od članica odbora rekao da "se ovo radi već godinu dana i da poslanici ne dobijaju reč".

- Kakav je on predsednik odbora? Kako vas nije sramota da radite već godinu dana bre. Šta je ovo bre? Javio sam se, tri minuta niste dali reč. Ma vi gospođo nemate pravo da pričate, treba on da priča, on je muškarac. Vi niste bre za skupštinu ovu. Vi ste najveći lopovi ove države, opljačkali ste ovu državu i brat i tata i Aleksandar Vučić - rekao je Kostić.

Kada se okretao rekao je - "ma ko je vas gađao, da prljamo ruke sa vama".

Obradović je za to vreme Martinovića pitao "da li želi da mu ovako izgleda skupština" i pitao ga da li će mu dati reč.

- Ako nema reči, ne možeš ni da imaš sednicu, nije ovo tvoja skupština, ne možeš da ponižavaš opoziciju - rekao je Obradović.

Usledila je još jedna rasprava u kojoj je oštre reči sa poslanicom SNS razmenio Kostić. Na njeno, "a vi možete da bijete ovde", on je rekao:

- Ma ko koga bije, ma muškarce treba biti, ma kojeg predsednika, ućuti tu bre, mrmljaš sve vreme - rekao je Kostić.

Kako je izgledao incident pogledajte u videu.

MARTINOVIĆ: OVO SU RADILI HITLEROVCI

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je za televiziju Prva da je na sednici Odbora za administrativna pitanja dobio udarac mišem u nos.

- Poslanik sam od 2007, znači 10 godina sam u parlamentu i svašta sam video, a i sam sam radio neke stvari zbog kojih se danas kajem, ali ovo u parlamentu nije zabeleženo - rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi put da neki poslanik fizički nasrne na drugog poslanika.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Toliko ličnje mržnje prema Aleksandru Vučiću, prema Maji Gojković, meni… Mislim da normalan čovek koji ima zdrav razum to ne može da razume - rekao je Martinović.

Kako kaže, lider Dveri Boško Obradović je na sednici dobio reč, ali ga je potom prekinuo u sedmom minutu zato što je prčao o “Vučiću, Vučićevom bratu, da su svi lopovi, pa je vređao Maju Gojković i izneo transparent ‘Majo – pokrala si Novi Sad’.

- Izrekao sam mu meru oduzimanja reči, on je ustao, prišao mi, počeo da vređa i mlati rukama. Potom je pokušao da iščupa mikforon, a kada sam ja vratio mikrofon da bih nastavio sednicu on je uzeo miš i gađao me u nos - kaže Martinović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Martinović je za Prvu rekao i da drugu reč sem “fašizam” ne može da nađe: “Ovo su radili hitlerovci, crnokošuljaši, ljotićevci… Mislio sam da je to daleko iza nas”.

- Video sam oči Boška Obradovića, to su oči čoveka koji mrzi, ne političkog protivnika. Oči čoveka koji želi da vam naudi. Mislim da je tom čoveku potrebna pomoć. Hrišćanski ga pozivam da potraži pomoć na nadležnom mestu - naveo je Martinović.

OBRADOVIĆ: NI KOMPJUTERSKI MIŠ NIJE MOGAO DA ISTRPI NEPRAVDU

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović, koji je ranije danas tokom sednice Administrativnog odbora mišem od lap topa gađao Aleksandra Martinovića, rekao je novinarima u parlamentu da čak ni kompjuterski miš nije uspeo da istrpi toliku nepravdu.

- U jednom trenutku kompjuterski miš je skočio i ujeo Aleksandra Martinovića za nos zato što čak ni kompjuterski miš nije mogao da istrpi toliko nepravdu, bahatost i osionost predsednika odbora - rekao je Obradović u parlamentu odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je Martinovića “gađao” mišem.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Zapitao je novnare šta bi oni uradili da su bili na njegovom mestu i da li bi dozvoli da ih neko, kako je rekao, gazi i ponižava.

- Ja to ne mogu da dozvolim, ne mogu da dozvolim da neko oduzima reč opoziciji i onemogućava građanima Srbije koji su za nas glasali da se čuje njihov glas u skupštini - rekao je Obradović.

Kako kaže, njegova obaveza je da se suprotstavi vlasti i da ne bude “krpa”.

Obradović je podsetio da je pre skoro mesec dana isključen iz rada parlamenta, a da nijedna odluka o tome nije doneta.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Tek nakon tri nedelje danas je zasedao Administrativni odbor koji je trebalo da utvrdi šta se desilo na sednici kada je vlada dosla da odgovara na pitanja. Imali ste priliku da vidite da Martinović oduzima rec, zabranjuje opoziciji da govori, prekida sednicu, a da poslanici opozicije nisu dobili priliku da govore - rekao je on.

On je dodao da Ðorđu Vukadinoviću, koji je na sednici Odbora trebalo da svedoči u njegovu korist, nije data reč.

Obradović je kazao i da je u jednom trenutku Vladimir Ðukanović poslanik SNS nasrnuo na njega, ali mu kaže “ne zamera jer je i on emotivan čovek i verovatno je mislio da ne može obezbeđenje skupštine da brine o bezbednosti poslanika”.

GOJKOVIĆ: OBRADOVIĆ KORISTI LJOTIĆEVSKO NASILJE

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila još jedan u nizu nasilničkih ispada predsednika poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića u Narodnoj skupštini, napad na predsednika Odbora za administrativno budžetska i mandatno imunitetska pitanja Aleksandra Martinovića.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nakon napada na žene prvo u Republičkoj izbornoj komisiji, potom na novinarke TV Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović, nasilnog upada u moj kabinet, Boško Obradović je današnjim fašističkim metodama i napadom na predsednika Odbora za

administrativno-budžetska i mandatno- imunitetska pitanja Aleksandra Martinovića još jednom pokazao građanima Srbije da je nasilje jedina politika za koju on zna i koju promoviše - piše u pisanoj izjavi Maje Gojković.

Prema njenim rečima, danas je jasno svim građanima Srbije da je jedini cilj i smisao političke borbe Boška Obradovića izazivanje incidenata i obesmišljavanje rada Narodne skupštine.

- Ovakvim primitivnim ponašanjem, nedostojnim Doma Narodne skupštine, Boško Obradović je jasno i nedvosmisleno pokazao kako on vidi političku borbu i koliko ne poštuje građane Srbije. Činjenica da se Boško Obradović ne libi ovakvih činova ljotićevskog nasilja, ni na veliki hrišćanski praznik najbolje govori o tome koliko su istinita i stvarna njegova takozvana zalaganja za porodične i tradicionalne vrednosti. Očekujem i duboko verujem da će svi u društvu osuditi ovakvo nasilničko i neprimereno ponašanje, jer smatram da ne može da postoji dozvoljeno i nedozvoljeno nasilje - zaključila je Gojković.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    21. novembar 2017 | 15:55

    Kad se samo setim kako je urlao i pljuvao po Beogradu dok mu nisu dali 0,2% na izborima, kako bi mogao da uđe u skupštinu, ovo me uopšte ne čudi! Primitivizam!!!

  • Sasa

    21. novembar 2017 | 19:21

    Obradovic je jedan najobicniji nasilnik.

  • Brka

    21. novembar 2017 | 15:09

    Sve bi ja vas u rudniku da se tamo malo gadate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA