≫ 

Mladić je viknuo samo jednu reč: U ovom trenutku su ga izbacili iz sudnice pre nego što je dobio doživotnu robiju (VIDEO)

Mladić se usprotivio odluci sudija te je počeo da viče i psuje, zbog čega je odlučeno da će biti udaljen

  • 58

Ratko Mladić danas je prilikom izricanja presude izbačen iz sudnice Haškog tribunala nakon što je vikao.

22 GODINE BORBE HAGA I RATKA MLADIĆA: Ključni detalji sudskog procesa u kome je optužnica menjana 4 puta!

Mladić je tražio pauzu kako bi otišao u toalet, na toj pauzi mu je izmeren pritisak. Njegova odbrana tražila je od sudskog veća da prekine današnje izricanje presude ili da presudu pročita bez izricanja rezimea.

Mladić se usprotivio odluci sudija i počeo je da viče i psuje, zbog čega je odlučeno da će biti udaljen. Kako je rečeno, uz Mladića će biti lekar i medicinska sestra. Mladić je ljutito vikao: "Laž, laž!"

Ratko Mladić je kriv po 10 od 11 tačaka optužnice.

- Zločini koji su počinjeni spadaju u najstrašnije poznate čovečanstvu - a u njih spadaju i genocid i istrebljenje. Odbrana se pozivala na različite faktore, na njegove dobre namere, dobar karakter, slabo zdravlje, poodmaklo doba, mentalno stanje. Veće smatra da ti faktori imaju malu ili nikakvu težinu - rekao je sudija Alfons Ori.

Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko VRS

    22. novembar 2017 | 15:05

    Najtuzniji dan za srpski narod.Najveca nepravda.Ali Istorija ce pokazati ko je bio Ratko Mladic.Sadasnji Milos Obilic.Ko je ucestvovao u tom ratu zna da je bio pravi borac a ne zlocinac.

  • Milly

    22. novembar 2017 | 14:10

    Ja sam imala tu čast da ga upoznam dok je jos uvek bio u snazi i dok je bio zdrav. Onakog kakvog zelim da ga pamtim. Reci cu krajnje iskreno da je jedan divan čovek i gospodin. Zao mi je sto je razbolio i sto to vise nije onaj čovek kome nista u zivotu nije bila prepreka!!

  • sveto

    22. novembar 2017 | 14:04

    Fašistički sud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA