• 61

Patrijarha Pavla je zanimala samo jedna stvar o Ratku Mladiću: "Da li smo okrvavili ruke?" Odgovor je znao unapred

Patrijarh je zamolio Tomu Filu da ispita Mladića i iz njega izvuče što više može informacija

  • 61

Patrijarh Pavle je retko kada, uglavnom kada bi baš dogorelo, govorio o politici i retko je iznosio mišljenje o određenim ljudima. Naš poznati advokat Toma Fila, koji je bio blizak patrijarhu Pavlu u ispovesti  je svojevremeno izneo jednu epizodu, priču o njihovom susretu i kako se patrijarh Pavle interesovao šta se dešava na ratištu i šta ima da kaže Ratko Mladić.

Mladić je viknuo samo jednu reč: U ovom trenutku su ga izbacili iz sudnice pre nego što je dobio doživotnu robiju (VIDEO)

- Mnoge političare sam upoznao. Stambolića sam poznavao i on mi se dopao. Sloba mi se, recimo, nije dopao. Za mnoge sam se ogrešio, imao sam mnogo predrasuda. Ipak, najveći deo su bili ljudi koje ne bih voleo da vidim. Naročito ovih ratnih komandanata, među njima je i Mladić. Mislim da bih bio srećniji da ga nisam upoznao - rekao je Fila.

- Naročito kada sam video da je Mladić snimao svoje saradnike i onda pisao dnevnike - koji su inače vrlo čudni, jer kad god je bilo gusto, njega nije bilo - i onda sve to ostavio da ode u Hag, umesto da ih uništi. To jeste njegov rukopis, to sam proveravao, ali mislim da su oni ipak pisani naknadno. I zato kažem da je to čovek za koga bih voleo da ga nisam upoznao - dodao je.

Foto: ATA images

A upoznao ga je upravo, jer ga je patrijarh Pavle zamolio.

- Njegova svetost patrijarh Pavle je tražio da razgovaram s njim. Tražio je da ima pregled situacije, a u mene je imao poverenje. Rekao mi je: "Idite vi, obiđite to sve, pa ćete mi reći." Ja sam nosio humanitarnu pomoć i usput obišao ratište, i između ostalog se video s Mladićem. Kada sam se vratio, patrijarh me je s vrata pitao: "Da li smo okrvavili ruke?" Odgovorio sam mu da nažalost jesmo, i to mnogo.'

- Tako sam i mislio - rekao je patrijarh.

Daljinac

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    Незнате ви ко је Младић!!! Жив био генерале част ми је била служити!!!!

  • СрБски вапај

    Патријарх Павле је Свети човек био (и остао,сада већ у Царству Небеском)! Многи су његову Светост и поуке,злоупотребљавали на своје воденице...политичари скупљали поене... Тако да,не морамо узимати све здраво за готово,и прихватати тумачења како нама одговара,када Светац нешто каже у неком контексту за конкретну ситуацију!? Питање је шта би сад реко,када се само Србину суди за грех,а други кад га почине над србима онда одговарају мање него да су убили пса луталицу!?!!!

  • Giga

    Ja verujem patrijarhu Pavlu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima