≫ 

Tadić i Šutanovac se oglasili za Telegraf o tvrdnjama da DS ima tajnu službu

Bivši i sadašnji lider DS odgovorili za Telegraf, da li su demokrate formirale tajnu službu 2004. godine

  • 90

Veliku buru i uznemirenje javnosti izazvala je izjava lidera pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića da je DS još 2004. godine krenula u izgradnju paralelne službe bezbednosti. U izjavi za Telegraf.rs, tadašnji predsednik Srbije i DS Boris Tadić kaže da je izjava Radulovića apsolutna neistina, dok je Dragan Šutanovac, sadašnji lider demokrata i nekadašnji ministar odbrane, rekao da nema nikakva saznanja o navodima predsednika DJB.

Janković špijun: Radulović optužio lidera PSG da je radio za tajnu službu DS

Podsećamo, Radulović je na sajtu svog pokreta objavio otvoreno pismo u kome je opisao događaje iz januara 2014. godine. Prema njegovim rečima, tadašnji ombudsman, a sada lider Pokreta slobodnih građana, Saša Janković mu je rekao da je Demokratska stranka 2004. godine krenula u izgradnju paralelne službe bezbednosti, u stvari aparata za praćenje i prisluškivanje, i da je ta služba sada jača, modernija i bolje opremljena od državne i onda kazao:

- Mi mislimo da ne bi trebalo da podnosiš ostavku na mesto ministra privrede, već da sačekaš.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Govorio je o tome da treba da se steknu bezbednosni i drugi uslovi i da je do tada bolje da ostanem unutra. Bio sam zatečen ovim, odgovorio sam neodređeno i tu se razgovor završio - napisao je Radulović.

Tragom ove izjave, pitali smo tadašnjeg i sadašnjeg lidera demokrata, da li su pomenuti navodi tačni, odnosno da li su kao tadašnji predsednik Republike, odnosno potonji ministar odbrane učestvovali u stvaranju paralelne bezbednosne službe, te da li imali saznanja o ugroženosti države postojanjem pomenutih struktura, kao i da li očekuje reakciju državnih organa.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- To je apsolutna neistina i Boris Tadić nikada nije imao saznanja o ostojanju takvog sistema - rečeno je Telegrafu u pres službi SDS, sadašnjoj stranci bivšeg predsednika Srbije i DS.

Takođe, sadašnji lider demokrata je u izjavi za naš portal rekao, da nema nikakva saznanja o tvrdnjama koje je izneo Radulović, a koje mu je navodno preneo Janković.

Foto: A. Nalbantjan

- Sa druge strane, Demokratska stranka ne želi da učestvuje u ratu unutar opozicije. Apelujemo na sve u opoziciji da se uozbilje i prestanu sa međusobnim napadima, već da se posvete borbi za interese građana Srbije i protiv režima Aleksandra Vučića - izjavio je za Telegraf, Dragan Šutanovac.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA