PUPS: Strani investitori da pomognu razvoj srpskog zadrugarstva

Interes za ulaganje u zadruge iskazuje i naša dijaspora koja bi, uz Vladu Srbije i lokalnu samoupravu, trebalo da bude jedan od stubova obnove zadrugarstva - ukazali su u PUPS-u

  • 3

Akcijom Vlade Srbije "500 zadruga u 500 sela" srpske zadruge doživljavaju renesansu, pa u skladu s tim pozivamo i strane investitore koji su prepoznali isplativost ulaganja u našu poljoprivredu da, svojim iskustvom, znanjem i kapitalom, pomognu još brži razvoj zadrugarstva u Srbiji, kažu u Partiji ujedinjenih penzionera Srbije.

PUPS: Evropsko pravo na uživanje imovine - "crvena linija" za KiM!

Iz PUPS-a podsećaju da je zadružni sistem udruživanja poljoprivrednika u Evropskoj uniji (EU) naročito razvijen u Nemačkoj i Francuskoj.

Prema podacima Agencije za privredne registre, od sredine aprila do druge polovine novembra, u Srbiji su osnovane 182 zadruge kojima je bespovratno dodeljeno 105 miliona dinara, što samo pokazuje da su naši zadrugari, mahom poljoprivrednici, brzo reagovali na izuzetno povoljne uslove finansiranja u ovoj probnoj fazi, s obzirom da je plan Vlade Srbije da u razvoj zadrugarstva uloži 25 miliona evra u naredne tri godine, ukazali su u PUPS-u.

Foto: Kabinet ministra bez portfelјa

- Interes za ulaganje u zadruge iskazuje i naša dijaspora koja bi, uz Vladu Srbije i lokalnu samoupravu, trebalo da bude jedan od stubova obnove zadrugarstva. Kao četvrti stub vidimo i strane investitore u srpsku poljoprivredu koji su se na taj korak i odlučili zato što imaju poverenje u novi sistem koji aktuelna Vlada želi da uspostavi sa svim svojim partnerima, pa bi njihovo ulaganje u srpsko zadrugarstvo upravo značilo i neku vrstu uzvraćanja zahvalnosti državi Srbiji na uslovima koji su dobili za razvoj svog poslovanja u našoj zemlji - zaključuje PUPS.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA