• 46

"JA IMAM DRUGAČIJI STIL OD PRALJKA": Šešelj za Telegraf otkrio na koji način će se ubiti ako ga isporuče Hagu

Lider radikala Vojislav Šešelj nema nameru da se vraća u Hag, iako ga sledeće godine čeka izricanje pravosnažne presude

  • 46

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da se neće dobrovoljno vraćati u haški tribunal, s obzirom da ga je sud pozvao da prisustvuje završnoj reči Tužilaštva. U slučaju da ga državni organi Srbije isporuče i eventualno Hag ipak osudi, Šešelj za Telegraf.rs kaže ima razrađen plan za samoubistvo.

Kada budemo imali Bila i Hilari u šakama onda ćemo razmisliti: Šešelj o zahtevu SAD za izručenje Radete i Jojića

Lider radikala nema nameru da se vraća u Hag, iako ga sledeće godine čeka izricanje pravosnažne presude, što je potvrdio predsednik suda Teodor Meron. On poručuje da ga Tribunal više uopšte ne interesuje i da se tamo neće vratit dobrovoljno.

- Meni je 13. decembra zakazana žalbena rasprava i ja sam odbio da idem - napominje predsednik SRS za Telegraf.rs.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako se navodi u saopštenju Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio Tribunal, pretres će početi uvodnim izlaganjem predsedavajućeg sudije, nakon čega će uslediti usmena argumentacija Tužilašva i Šešelja u vezi sa žalbom, u slučaju da Šešelj prisustvuje pretresu.

Branilac u pripravnosti je, kako je navedeno, već imenovan kako bi se obezbedilo da Šešeljeva proceduralna prava budu poštovana, u slučaju da on odluči da ne prisustvuje pretresu.

Međutim, posle ovoga, Šešelja očekuje i žalbena presuda u prvoj polovini iduće godine.

- Neću svojom voljom da idem. Mogu u Hag samo u lancima da me vrate. Ukoliko me režim isporuči, šta ja tu mogu - ističe Šešelj.

Foto: Profimedia/AFP

Iako je prvostepeno oslobođen svih optužbi, Šešelj bi mogao da se suoči sa osuđujućom presudom. Kako je njegov sini poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar, je na Tviteru pozdravio postupak Slobodana Praljka, odnosno samoubistvo haškog osuđenika, pitai smo lidera radikala da li bi postupio isto.

- Ja imam drugačiji stil. Ja to ne radim u trenutku i gotovo. Kada dođe do tako ozbiljnih razloga, ja štrajkujem glađu. Ja sam tri puta u životu štrajkovao glađu, poslednji je bio 28 dana. Ja jednostavno idem na to da umrem, ako ne ispunim ono što zahtevam - objasnio je Šešelj za Telegraf.rs svoj plan.

Foto: AP/Tanjug

Inače, Tribunal u Hagu je 2016. godine oslobodio Vojislava Šešelja optužbi za ratne zločine tokom ratova devedesetih, ali tužioci su se žalili.

VIDEO: Nikada objavljene fotografije Vojislava Šešelja

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktorija

    Gospodin šešelj je jako intiligentna osoba , emotivac koji zna ponekad burno i neprimjereno odreagirat , a uostalom to je i osobina visokointiligentnih ljudi , gospodine šešelj nadam se da ne budete završili u hagu jer da vas nema vas bi trebalo izmislit 🙌✌✋

  • BošnjakE

    Najnovija vijest iz Zagreba je da je Udruga branitelja od porodice pokojnog Slobodana Praljka otkupila posmrtne ostatke kremacije, i da će ih u "narodnim kuhinjama" koje Udruga branitelja i veterana organizuje koristiti kao dodatak jelima u posebnim prigodama obilježavanja "velikih datuma" iz hrvatske povijesti kojima će biti nazočan cijeli državni vrh Hrvatske. Nadaju se da će tako ideje i duh generala biti prenesen na potomstvo hrvatskih domoljuba.

  • Pera

    Pa ako ga osude na doživotnu može slobodno da štrajkuje glađu do smrti. Taman da im uštedi troškove.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima