• 1

Vi je pitate za putovanja, a ona prebaci na tablete i digitalizaciju: Vučić prokomentarisao odgovore Ane Brnabić (VIDEO) (FOTO)

Predsednik Srbije je rekao da je Ana Bnabić postala pravi političar

  • 1

Premijerka Ana Brnabić kaže da je Vlada Srbije bila racionalna što se tiče sredstava za službena putovanja, da se budžetom za narednu godinu bavila u apsolutnim brojevima i da joj je bilo važno da sagleda pravac svakog ministarstva i da li su predvideli sredstva da to ostvare.

PAKLENI RITAM: Vučić će u narednih 9 dana preleteti preko 20.000 kilometara i sresti sa 3 predsednika

Upitana zašto je budžetom za 2018. godinu Ministarstvo prosvete dobilo najviše novca za putovanja, ona je rekla da će "morati da pogleda", da je gledala apsolutne brojeve i da joj je bilo važno da Ministarstvo prosvete dobije najveće povećanje.

- Tu ima puno povećanja za opremanje osnovnih i srednjih škola u skladu sa prioritetima Vlade Srbije, uvođenjem informacionih tehnologija. Srednje stručne škole će nam biti fokus naredne godine, jer je 2017. godine fonus bio na osnovnim školama i fakultetima - rekla je Brnabić novinarima nakon prvog sastanka Komisije za pripremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako kaže, moraće da se konsultuje sa ministrom prosvete, a pretpostavlja da je to novac namenjen i za stručna putovanja zaposlenih u školama.

- U Ministarstvu prosvete je dobro urađen budžet, imaju jako puno davanja. Videli ste, ministar sada priča o tabletima u školama, digitalizaciji nastavnog programa. To je do sada urađeno samo u Finskoj. Dakle, ozbiljne reforme imaju na umu - naglasila je ona.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Njen odgovor prokomentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je šaljivo rekao "Ana je postala super političar. Vi je pitate za putovanja, a Ana prebaci na tablete i digitalizaciju".

- Ko će znati šta je svako ministarstvo ubacilo u budžet. Nemoguće je znati svaki razdeo... Ministar će morati kasnije da pruži odgovor - rekao je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima