Vi je pitate za putovanja, a ona prebaci na tablete i digitalizaciju: Vučić prokomentarisao odgovore Ane Brnabić (VIDEO) (FOTO)

Predsednik Srbije je rekao da je Ana Bnabić postala pravi političar

  • 1

Premijerka Ana Brnabić kaže da je Vlada Srbije bila racionalna što se tiče sredstava za službena putovanja, da se budžetom za narednu godinu bavila u apsolutnim brojevima i da joj je bilo važno da sagleda pravac svakog ministarstva i da li su predvideli sredstva da to ostvare.

PAKLENI RITAM: Vučić će u narednih 9 dana preleteti preko 20.000 kilometara i sresti sa 3 predsednika

Upitana zašto je budžetom za 2018. godinu Ministarstvo prosvete dobilo najviše novca za putovanja, ona je rekla da će "morati da pogleda", da je gledala apsolutne brojeve i da joj je bilo važno da Ministarstvo prosvete dobije najveće povećanje.

- Tu ima puno povećanja za opremanje osnovnih i srednjih škola u skladu sa prioritetima Vlade Srbije, uvođenjem informacionih tehnologija. Srednje stručne škole će nam biti fokus naredne godine, jer je 2017. godine fonus bio na osnovnim školama i fakultetima - rekla je Brnabić novinarima nakon prvog sastanka Komisije za pripremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako kaže, moraće da se konsultuje sa ministrom prosvete, a pretpostavlja da je to novac namenjen i za stručna putovanja zaposlenih u školama.

- U Ministarstvu prosvete je dobro urađen budžet, imaju jako puno davanja. Videli ste, ministar sada priča o tabletima u školama, digitalizaciji nastavnog programa. To je do sada urađeno samo u Finskoj. Dakle, ozbiljne reforme imaju na umu - naglasila je ona.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Njen odgovor prokomentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je šaljivo rekao "Ana je postala super političar. Vi je pitate za putovanja, a Ana prebaci na tablete i digitalizaciju".

- Ko će znati šta je svako ministarstvo ubacilo u budžet. Nemoguće je znati svaki razdeo... Ministar će morati kasnije da pruži odgovor - rekao je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA