≫ 

Zaev SPUSTIO Haradinaja usred Prištine: Ne treba zaboraviti da je Srbija naš sused (FOTO)

Makedonski premijer je danas u prvoj zvaničnoj poseti Prištini

  • 12

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je u Prištini da kosovske institucije mogu da računaju na podršku Makedonije, u dijalogu sa Beogradom i drugim pitanjima.

Premijer Makedonije u prvoj zvaničnoj poseti Kosovu

- Mi dajemo veliku podršku dijalogu Prištine i Beograda i u tom smislu rešavanju svih pitanja. Kosovo može da očekuje podršku Makedonije, ali ne treba zaboraviti da je Srbija naš sused - rekao je Zoran Zaev, odgovarajući na pitanje da li će Makedonija podržati učlanjenje Kosova u Unesko i da li kosovski premijer očekuje takav potez.

Foto: kryeministri-ks.net

Zaev je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, dodao da je pitanje članstva Kosova u Unesku odloženo i da ne zna tačno kada će da se rešava, ali da se nada da će se paralelno sa njim rešavati bilateralni odnosi Beograda i Prištine.

Zaev i Haradinaj su tokom zajedničkog sastanka razgovarali o slučaju "Kumanovo", navodeći da su se zauzeli za međunarodnu istragu.

- To je vrlo osetljivo pitanje... pitanje za koje građani zaslužuju da znaju istinu - rekao je Zaev.

Foto: kryeministri-ks.net

On je danas u prvoj zvaničnoj poseti Prištini, i prvi je makedonski premijer koji posećuje Kosovo.

Podsetio je da su Skoplje i Priština do sada potpisali 19 sporazuma i da ih do zajedničke sednice dveju vlada sledeće godine očekuje još 20.

Foto: kryeministri-ks.net

Zaev i Haradinaj su razgovarali o zajedničkim projektima, unapređenju komunikacije, auto-putu koji povezuje Prištinu sa Skopljem, otvaranju novog graničnog prelaza.

Kako je najavljeno, makedonski premijer će u Prištini razgovarati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i predsednikom Skupštine Kadrijem Veselijem.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    12. decembar 2017 | 14:24

    Ma šta ga je spustio ? To je samo gluma. Zaboli nam nož u leđa a sad kao ne treba zaboraviti ovo ne treba zaboraviti ono

  • Čaruga

    14. decembar 2017 | 04:14

    Makedonija zna da bez Srbije oni ne postoje, pojeli bi ih šiptari odmah

  • Srbin

    12. decembar 2017 | 13:40

    Spustio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA