• 0

Stefanović u Minsku: Intenzivno radimo sa drugim zemljama na održavanju bezbednosti (FOTO)

Srbija u saradnji sa drugim državama, intenzivno i posvećeno radi na održavanju bezbednosti

  • 0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović učestvovao je danas u Minsku na samitu Centralno-evropske inicijative na kome je razgovarano o različitim infrastrukturnim i energetskim projektima koji će doprineti boljem ekonomskom razvoju zemalja ove incijative.

Stefanović najavio lepe vesti pre Nove godine: Svim zaposlenim u MUP-u jednokratna isplata od 10.000 DINARA

- Projekat poput modernizacije železničke pruge od Beograda do Budimpešte, koji je važan za Republiku Srbiju, od velike je koristi i državama centralne Evrope. Ovaj projekat, kojim će se putovanje od luke Pirej u Grčkoj do zemalja centralne i zapadne Evrope smanjiti za 18 dana, doprineće napretku ekonomije i poboljšanju duing-biznis potencijala svih naših država - rekao je potpredsednik Vlade Republike Srbije.

Ministar Stefanović je ukazao da je na samitu bilo reči i o bezbednosti, efikasnijoj kontroli migrantske krize i merama koje Republika Srbija preduzima na ovom polju, saopštio je MUP.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Razgovarali smo i o merama koje Republika Srbija preduzima u borbi protiv terorizma i ekstremizma naročito sada kada se, posle pobede saveznika u Siriji i Iraku, može očekivati da jedan deo džihadista odabere Evropu kao svoju sledeću destinaciju - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Prema rečima ministra, Srbija u saradnji sa drugim državama, intenzivno i posvećeno radi na održavanju bezbednosti.

- Učimo jedni od drugih, razmenjujemo informacije i radimo na tome da Republika Srbija bude zemlja u kojoj će pretnja biti minimalna i u kojoj će bezbednosne snage imati dovoljno efikasne odgovore na sve izazove. Razmenjujemo informacije sa kolegama iz zemalja u okruženju, ali i drugim državama kako bi građani Srbije bili potpuno zaštićeni - istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Ministar je zaključio da je Srbija voljna da nastavi saradnju u okviru Centralno-evropske inicijative i da doprinese regionalnim projektima i projektima na nivou Evrope koji mogu unaprediti i našu ekonomiju, kako bi se obezbedio bolji život za sve ljude u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima