• 16

Haradinaj ne odustaje: Ide u Brisel da postavi "nove zahteve" Evropskoj uniji

Onj je rekao da, dok Beograd napreduje u otvaranju poglavlja u pregovorima o pridruživanju EU, Priština je ostala samo sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju

  • 16

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je, uoči sutrašnje posete Briselu, da će Evropskoj uniji postaviti neke nove zahteve, odnosno da će zatražiti da se Kosovo tretira kao "ravnopravna država" i strana u pregovorima, navodi RTK.

Otkriveno ko stoji iza peticije OVK kojom se traži da Specijalni sud podiže optužnice i protiv Srba

Haradinaj tvrdi: Do marta "Vojska Kosova" i vizna liberalizacija

Haradinaj je rekao da, dok Beograd napreduje u otvaranju poglavlja u pregovorima o pridruživanju EU, Priština je ostala samo sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

- Mi smo samo sa S SP-om. Tražimo status kandidata za narednu godinu i početak otvaranja poglavlja. Taj zahtev sam po sebi ubrzava i proces liberalizacije -  rekao je Haradinaj za portal "Ekonomia Online".

Foto: pixabay.com

Haradinaj je rekao i da ne podržava ideje da se formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) uslovi glasanjem Srba za vojsku Kosova.

Takođe, napomenuo je da prilikom postizanja sporazuma o koalicionoj vlasti sa Srpskom listom nije bilo reči o formiranju vojske Kosova, niti ZSO, navodi RTK.

Kosovski premijer je istakao da je ponovo pokrenuo pitanje demarkacije granice sa Crnom Gorom, rekavši da je to pitanje sad u rukama poslanika - da glasaju ili ne za taj sporazum.

Haradinaj nije precizirao kada se očekuje ukidanje viza, ali je nagovestio da će to biti "svakako tokom 2018 godine".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • VD

    Ovo je sramota on da postavlja uslov ! Nikad oni nece uci u evropsku zajednicu oni si izolovani i ostace u onoj rupi dole

  • Rata

    I treba da postavlja uslove, pa tolike pare su dali...

  • 034

    On postavlja uslove EU, komedija .On se pita koliko i moja baba.Pion u rukama zapada.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima