Igor Simić: Uspeli smo da se posle dve godine izborimo za pravdu za Srbe na Kosovu

Ovo je ogromna stvar za Srbe na Kosovu i Metohiji

  • 3

- Snažnim zalaganjem srpskih poslanika i zamenika Ministra unutrašnjih poslova iz Srpske liste Milana Radojevića uspeli smo da nakon dve godine omogućimo Srbima da bez polaganja vozačkog ispita steknu vozačke dozvole kosovskih institucija na osnovu srpskih vozačkih dozvola - navodi Igor Simić, poslanik Srpske liste koji je bio u timu za rešavanje ovog problema.

Srbi na Kosovu i Metohiji ne moraju ponovo da polažu vozački ispit: Treba da ispune samo jedan uslov

Ovo je ogromna stvar za Srbe na Kosovu i Metohiji. Ovom odlukom biće olakšano kretanje i uklonjena jedna od prepreka kad je u pitanju sloboda kretanja.

Ako imate na umu da na severu Kosova i Metohije živi više od 60000 ljudi a da je svega 2000 njih imalo odgovarajuću vozačku dozvolu shvatate koliko je ovaj uspeh bitan za normalan život građana.

Foto: A. Nalbantjan

Izdavanje vozačkih dozvola biće omogućena svima koji poseduju srpske vozačke dozvole izdate do septembra 2016 godine. Svima koji žele da zamene biće potrebno da podnesu srpsku vozačku dozvolu kao, lekarsko uverenje i uverenje MUP Srbije da je lice registrovano u sistemu kao vozač osposobljen za upravljanje motornim vozilima.

Ovo je i najbolji dokaz koliko je bitno da Srbi učestvuju u radu institucija i da poslanici, ministri i zamenici zajednički deluju u cilju unapređenja položaja Srba na Kosovu i Metohiji - ističe poslanik Simić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    19. decembar 2017 | 13:11

    Ne kiti se tudjim perjem, ovo je zavrsio direktno zamenik ministra Radojevic....Sta cemo sa licnim kartanma, sto ne kazes koliko zena koje su udate za Srbe na Kosovu posle 1999 godine , ne moze da izvadi Kosovska dokumenta, licne karte, samo zato sto Albanci ne priznaju Srpske izvode vencanih, za njih su to izdavale PARALELNE institucije. Gospoda moja draga , posto ste sve dali , red je bio prvo da sredite da vam priznaju nesto najprece, MATICNE KNjIGE , rodjenih, vencanih i umrlih.O Srpskoj deci necu ni da govorim, niko od dece rodjene posle 2000 godine nije u sistemu Kosovskom, parijavljivani su po rodjenju u za Siptare ,PARALELNE institucije!! E moj Igore Simicu!!

  • Boki

    19. decembar 2017 | 14:03

    Пршљен по пршљен се ломи кичма Северу... Срби јужно од Ибра имају одавно те возачке..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA