Ugljanin da podnese ostavku ili da ga Dačić smeni!

Aćif Efendija, čijem je otkrivanju biste prisustvovao ministar u novoj vladi, od Hiltera je dobio gvozdeni krst drugog reda kao verni saradnik nacista i zato Ugljanin mora da odgovara, smatraju srpski političari

  • 3

Predstavnici političkih partija u Srbiji osudili su pojavljivanje ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina na otkrivanju table Aćif Efendiji u Novom Pazaru, koga su partizani streljali 1945. zbog ubistva 7.000 Srba.

Funkcioner SNS-a Borislav Pelević kaže da bi nakon takvog skandala Ugljanin morao da podnese ostavku, a ukoliko on to ne čini, premijer Ivica Dačić bi morao da ga smeni.

- Prisustvovanje otkrivanju spomen ploči Aćif efendiji Hadžiahmetoviću je prvorazredni politički skandal i zbog toga Ugljanin mora da odgovara! Otkrivena je spomen-ploča čoveku koji je osvedočeni zločinac. Aćif Edendija je od Hiltera dobio gvozdeni krst drugog reda kao verni saradnik nacista u toj oblasti. O broju ubijenih Srba za koje je odgovoran izlišno je i govoriti - kategoričan je Pelević.

Aleksandar Popović, funkcioner DSS, takođe smatra da o posledicama Ugljaninovog poteza treba da se izjasni Vlada.

- Aćif Efendija je osuđeni ratni zločinac i o njemu je istorija već dala sud. Potez Ugljanina je za svaku osudu. Ratnim zločincima se spomen-ploče ne podižu, a otkrivanje ove dovoljno govori o onima koji su to uradili - ističe Popović.

I Aleksandar Jugović iz SPO osuđuje potez ministra Ugljanina i lokalnih političara iz Novog Pazara.

- Veoma dobro se zna ko je bio Aćif Efendija. Podignuta je spomen ploča osuđenom ratnom zločincu koji iza sebe ima 7.000 ubijenih Srba, što je za svaku osudu - napominje Jugović.

Podsetimo, spomen-ploču su u okviru proslave koja je organizovana u ovu čast, otkrili su predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžević i zamenik gradonačelnika Novog Pazara Ahmedin Škrijel, a svojim prisustvom proslavu je uveličao i Ugljanin.

(I. M.)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pazarac

    7. avgust 2012 | 23:20

    Zasto niste preneli sta je covek rekao na to. Nasli ste ekipu koju cete pitati za misljenje. Vasi novinari su ocigledno otisli na odmor ko vam uredjuje ovu stranicu pojma nemam..

  • pravda

    7. avgust 2012 | 23:12

    O Drazi Mihajlovicu je takodje ispisana istorija, zasto se sad rehabilituje?! Ako su komunisti izneli pogresne cinjenice daj da ih ispravimo ali ne samo Drazi vec svima. Ima ova zemlja precih stvari da resava..

  • hercegov grad

    7. avgust 2012 | 19:43

    slusam Jugovica i cudim se,umesto da se pokrije usima i cuti,on kritikuje nekoga,a njegov miljenik zlocinac Draza Mihailovic i njegovi zlocinci u liku cetnika pobili su vise Srba,samo zato sto nisu hteli da idu za tom ruljom,bradatom ciji je cilj bio pljacka,silovanja i ubistva ne istomisljenika.Cetnicki zlocinci podrzani od povampirenih naslednika,koji pokusavaju da menjaju istoriju,treba da se ociste iz politickog zivota,jer sa njima pripadamo silama fasizma,a to vecina ovoga naroda nije bila niti ce biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA