• 29

Brnabić: Nema povećanja plate za one koji su tri sata u učionici, pa roditelji posle deci plaćaju privatne časove

Verovatno da u okviru budžeta fond za plate neće biti veći, samo će na drugi način biti raspodeljen - istakla je predsednica Vlade

  • 29

Zakon o zaposlenima u javnim službama je samo prvi korak u reformi javnog sektora, a status zaposlenih u tom sektoru se neće promeniti od 1. januara. To je izjavila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić obišla radove u KBC "Dragiša Mišović": Hirurgija će dobiti i novu opremu polovinom 2018. (FOTO)

Upitana da li će Zakon biti povučen kao što traže pojedini prosvetni sindikati, ona je rekla da nema ništa neustavno u tom zakonu.

- To je važan zakon za reformu. Treba da se fokusiramo na katalog radnih mesta, matrice na osnovu kojih će se određivati platni razredi koji će omogućiti da najbolji u prosveti i zdravstvu budu nagrađeni - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da će biti nastavljeni razgovori sa predstavnicima zaposlenih u prosveti i zdravstvu.

- Što se tiče zaposlenih u javnim preduzećima ona nisu obuhvaćena ovim zakonom i to je jedna od osnovih zamerki sindikata u prosveti - rekla je Brnabić i pojasnila da zaposleni u javnim preduzećima ne mogu biti obuhvaćeni tim zakonom zato što javna preduzeća treba da se takmiče na tržištu, te država ne može da određuje njihove platne razrede.

Kako je objasnila, verovatno da u okviru budžeta fond za plate neće biti veći, samo će na drugi način biti raspodeljen, odnosno, kako je rekla, bolje iskorišćen.

- Tako se više neće pričati o povećanju plate od 10 odsto za sve - i one koji provode 12 sati na poslu i one koji provode tri sata u učionici, a roditelji onda moraju da plaćaju dodatne časove - primetila je Brnabić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Deca previse imaju vlast i slobodu. Vise se nezna ko ima glavnu rec u ucionici pa deca su nam zato nepismena.

  • kokice

    Pa vi roditelji tako pametni,upisite vasu decu u privatne osnovne i sredje skole,a ionako ce te im kupiti diplome fakulteta.Za dobru i pametnu decu netrebaju dodatni casovi.Pa zato vi roditelji radite kuci sa vasom decom ako ista znate,osim da imate dobra kola garderobu i dobra letovanja a za decu nista

  • ana

    Ja mom detetu placam casove iz matematike, fizike, engleski.... Da nastavnici dobro rade mi roditelji ne bi morali placati silne casove koji nisu ispod 1.000,00 dinara.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima