• 4

I dalje bez odluke o ukidanju Specijalnog suda: Kosovski parlament po drugi put bez kvoruma

Na sastanku predsedništva nije bilo ni predstavnika manjina

  • 4

Predsedništvo kosovske skupštine večeras po drugi put nije uspelo da obezbedi kvorum za odluku o sazivanju vanredne sednice parlamenta na kojoj bi bilo razmatrano ukidanje Specijalnog suda, prenose prištinski mediji.

Haradinaj poručio na srpskom jeziku - "Albanci su uvek poštovali druge narode": Stigli poslanici Srpske liste u kosovsku skupštinu (VIDEO)

Kako navodi "Gazeta ekspres", kvorum za održavanje sednice predsedništva parlamenta nisu dali predstavnici Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredeljenje.

"Koha ditore" dodaje da na sastanku predsedništva, takođe, nije bilo ni predstavnika manjina.

Prištinski mediji ukazuju da su u tome veliku ulogu imali ambasadori SAD i Velike Britanije, Greg Delavi i Ruairi O''Konel.

Oni su se snažno izjasnili protiv te inicijative i upozorili da bi to dovelo do izolacije Kosova.

Delavi i O''Konel su pre sastanka u skupštini Kosova razgovarali sa predstavnicima DSK i Samoopredeljenja. U tim razgovorima su učestvovali Avdulah Hoti iz DSK i Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja, koji su inicijativu o ukidanju Specijalnog suda ocenili kao rizičnu.

Poslanik DSK Kujtim Šalja rekao je da ova inicijativa "vodi Kosovo u nepredvidljive avanture".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Nataša

    Da li ovo ima neke veze za tim što je "Hag"zatvoren,pa misle da se izvuku za zločine i samim tim ukinu i Specijalni sud u Prištini?

  • C.S

    Cirkus ovo da bude drzava??. Kad ce siptari da odgovaraju za ono sto su uraditi.Poubijali srbe i isderali Sa Kosova.Koji je broj bio pre rate a koji je danas??Gde su ti ljudi??Kazna ce stici.Ljude mozete da lazete ali boga ne mozete. Bozija je kazna teza nego politicka

  • Nele

    Od ispeglanih resenja seme kukueuza i da se uzanje kukuruz mlecni secerac kokicar i hibrudni za stoku

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima