• 10

Galijašević: "Napraviti od Kosova državu znači napraviti snažnu terorističku bazu"

On je naveo da se 83 borca sa KiM bore u redovima Islamske države i Alkaide i dodao da je u BiH taj broj još i veći - 92

  • 10

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević smatra da "napraviti od Kosova državu" ustvari znači napraviti snažnu terorističku bazu i kako kaže, tako nešto neće i ne sme desiti.

Kosovske partije istrajne u blokadi Specijalnog suda: Prve optužnice do Božića, panika među vladajućim zvaničnicima

- Kosovo je složen bezbednosni problem, ono je u radikalno-islamističkom smislu i u ulozi u ratu u Siriji, i u ratovima koji se vode kroz razne terorističke i druge vojne formacije. Ono je preslika Bosne i Hercegovine, ono je kopija BiH - rekao je Galijašević na okruglom stolu "Pravni, geopolitički i bezbednosni aspekti srpskog pitanja na KiM".

On je naveo da se 83 borca sa KiM bore u redovima Islamske države i Alkaide i dodao da je u BiH taj broj još i veći - 92.

U okolnostima velikih geopolitičkih promena u Evropi, svako ishitreno rešenje koje se tiče Kosova i Metohije bilo bi pogrešno i na strani onih država koje podržavaju nezavisnost KiM, ocena je učesnika okruglog stola.

Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić

Poručeno je da je važno definisati u narednom periodu šta tačno za Srbiju znači termin "konačan status Kosova" kao i insistirati na očuvanju mandata i međunarodnih misija na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244. 

Na okruglom stolu su učestvovali član predsedništva Zavetnika Milica Ðurđević, politički analitičar Dragomir Anđelković, general-major u penziji vojske Srbije Milun Kokanović, strčnjak za bezbednost Dževad Galijašević, advokat Goran Petronijević, saradnik Instituta za modernu istoriju Aleksandar Raković i pravnica Danijela Igrec.

Na skupu u organizaciji "Srpskog sabora Zavetnici" predloženo je usvajanje nacionalne strategije za KiM u kojoj bi se definisala, kako je istaknuto,"crvena linija" preko koje se ne bi smelo ići u razgovorima sa Prištinom i međunarodnom zajednicom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bs kv

    Crvena linija ispod koje se ne sme ići je: 1. Tvrda, neporozna granica prema Albaniji, CG i BJRM. 2. Srpska vojska, policija i istražni i sudski organi 3. Rusi u Bondstilu. Onda možemo da pregovaramo

  • Wien

    Dzevad Galijasevic inace oficir bivse tzv armije BiH je jedini bosanski musliman (naravno od javnih licnosti) koji je za iskreno kaznjavanje svih zlocinaca i zlocina na podrucju bivse Juge...bez razlike ko su i sta su...jedini koji javno govori o mudzahedinima kao preteci ISIL -a....zlocinima istih i njihovim vezama sa Izetbegovicima i Cericem...

  • lista srbofobista

    Naravno ... koordinacioni centar je BAZA BONDSTIL ...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima