• 11

Cela Priština ismeva Haradinaja: "Siromašnom" Ramušu ljudi doneli košulje i kravate da ne ide go po gradu (FOTO)

Nikada se niko ovako nije rugao Haradinaju

  • 11

Aktivisti nevladine organizacije okačili su na ogradi ispred zgrade vlade u Prištini na stotine kravata u znak protesta zbog povećanja plate kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

Kosovski poslanici ne odustaju od ideje o ukidanju Specijalnog suda za zločine OVK

Kuštrim Mehmeti iz organizacije "Iza zidova" (Beyond the Walls), čije je sedište u SAD, izjavio je da je posle apela upućenog preko društvenih mreža prikupio 214 kravata koje je okačio na ogradu koja okružuje zgradu gde se nalazi kancelarija Haradinaja.

Haradinaj je prethodno u televizijskim intervjuima rekao da mu je novac potreban za "nove kravate i košulje".

Prošle nedelje, kosovska vlada je donela odluku da Ramušu Haradinaju plata bude skoro udvostručena na 2.950 evra bruto, dok je prosečna plata na Kosovu 354 evra.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Prištinski mediji su pisali da je kosovska vlada donela odluku o povećanju plata premijeru, zamenicima premijera, ministrima kao i drugim visokim funkcionerima.

Plata premijera do sada je iznosila oko 1.500 evra bruto, a po novoj odluci Ramuš Haradinaj primaće 2.950 evra bruto. Zamenici premijera imaće platu 2.500, a ministri 2.000 evra bruto, prenosi "Gazeta ekspres". Plate su povećane i nekim državnim službenicima, sudijama, tužiocima.

Odluka o povećanju plata stupila je na snagu 1. decembra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Poštar

    354€ prosečna plata na Kosovu? Ko god pobego od nas taj procvetao.

  • Драган

    Да ли тако нешто може код нас да се деси????????

  • mira

    Taj Haradinaj nezna koliko ima,,narod albanski je takodje cestit narod ,,svudaa ima i losih i dobrih,,ali oni su nalagani,,kao sto ih i dalje lazu,,,,A Haradinaj ima vile,,novac u Svajcarskim bankama , Taj je mafija broj 1..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima