≫ 

Amerika odbila da izda vizu Ljubiši Dikoviću: Zameraju mu zbog jedne vojne vežbe

Diković je prisustvovao vojnoj vežbi "Zapad 2017"

  • 29

Ambasada SAD u Beogradu odbila je da izda vizu načelniku Generalštaba Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću zbog prisustva rusko-beloruskoj vojnoj vežbi u septembru prošle godine.

"Ne ide Srbin u vojsku zato što je željan rata, već što zna da se vojskom čuva mir": Vulin čestitao zakletvu i najavio isplatu bonusa do ponedeljka

Pozivajući se na neimenovane izvore bliske vlasti, list piše da su Amerikanci pozvali Dikovića da održi predavanje, a da su potom odbili da mu daju vizu.

U ambasadi nisu hteli da potvrde navode o odbijanju vize, pozivajući se na Zakon o imigraciji i državljanstvu koji zabranjuje komentarisanje pojedinačnih slučajeva u vezi sa izdavanjem viza.

Diković je prisustvovao vojnoj vežbi "Zapad 2017", tokom svoje posete Rusiji i Belorusiji od 14. do 20. septembra na poligonu Lužskij.

Daljinac

(Telegraf.rs/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. januar 2018 | 10:54

    od generala Dikovica se trazi da radi svoj posao i njegovo prisustvo na vezbi "zapad 2017"je bila vise nego potrebna,to sto je on neprijatelj americi od njega cini jos veceg i casnijeg oficira

  • balkanac

    10. januar 2018 | 09:32

    Diplomatske odnose sa SAD treba spustiti na najnizi nivo sve dok u potpunosti ne isplate poprilicnu ratnu stetu koju su napravili 1999.

  • markooo

    10. januar 2018 | 12:24

    A jel treba amerima vize za srbiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA