SRBIJA DEO REŠENJA: Fabrici razgovarao sa Vučićem o evropskom putu (VIDEO) (FOTO)

Sagovornici su se saglasili da Srbija treba da radi energičnije na pregovaračkim poglavljima 23 i 24, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije

  • 58

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na sastanku sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijom, istakao da Srbija intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende u cilju otvaranja novih poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Patrijarh Irinej: Blagodarimo Gospodu na Vučiću koji se lavovski bori za srpski narod

Sagovornici su se saglasili da Srbija treba da radi energičnije na pregovaračkim poglavljima 23 i 24, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Naglašavajući značaj unutrašnjeg dijaloga, koji je pokrenut na njegovu inicijativu, srpski predsednik je naglasio da je izuzetno važno da se čuje mišljenje svih u cilju otvorene razmene stavova.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je još jednom ukazao na to da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu polititku kako bi dala značajan doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o predstavljanju nacrta nove strategije koja se odnosi na proces proširenja EU, što predstavlja dobar znak za zemlje Zapadnog Balkana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Šef Delegacije EU Sem Fabrici je naglasio da je Srbija jedna od zemalja regiona koja prednjači u procesu evropskih integracija.

On je prvu polovinu 2018. godine ocenio kao veoma važnu za postizanje bitnih ciljeva, koji će doprineti bržem pristupanju EU.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Potrebna nam je snažna Evropa, kao i oni koji mogu da je učine još jačom, a Srbija će svakako biti deo rešenja - zaključio je šef EU delegacije Sem Fabrici.

Tokom susreta, predsednik Vučić ponudio je šefu delegacije EU Fabriciju da proba maline i kupine iz ivanjičkog i ariljskog kraja, navedeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    10. januar 2018 | 14:54

    Dobro je sto se razgovara o novim investicijama i projektima, samim tim i o novim radnim mestima

  • Igor

    10. januar 2018 | 14:59

    Jos jedan u nizu veoma vaznih sastanaka za predsednika Vucica

  • Miki

    10. januar 2018 | 14:29

    Ne može, a da se ne primeti trud koji Srbija ulaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA