Ništa od članstva Srbije u Evropskoj uniji do 2025. godine?

Zemlje Zapadnog Balkana zaslužuju perspektivu pristupa EU, kaže Junker

  • 36

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker kaže da zemlje Zapadnog Balkana zaslužuju EU perspektivu, da ona neće biti sprovedena u delo za vreme mog mandata na čelu Evropske komisije, ali moramo, kazao je, postaviti temelje za to.

Detalji nove strategije za Zapadni Balkan: Srbija u EU do 2025. pod ovim uslovima

- Zemlje Zapadnog Balkana zaslužuju perspektivu pristupa EU. Ona neće biti sprovedena u delo za vreme mog mandata na čelu Evropske komisije, ali moramo postaviti temelje za to, a te zemlje moraju da se poduhvate neophodnih reformi da bi do pristupa uskoro moglo i da dođe - izjavio je Junker u intervjuu za Dojče vele.

Junkeru sadašnji mandat petogodišnji mandat ističe krajem 2019. godine, a ukoliko bude izabran ponovo, to automatski znači da zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija neće postati članice EU pre 2025. godine.

Foto: Tanjug/AP

Junker je pohvalio Bugarsku što je približavanje Zapadnog Balkana EU navela kao jednu od najvažnijih tema svog predsedavanja Savetom EU.

- Bugarskoj vladi imamo da zahvalimo za važne korake koji su već učinjeni: samit o Zapadnom Balkanu koji se održava 17. maja će biti važan korak. Bugarska je prosto predodređena da gradi mostove među zemljama Zapadnog Balkana, jer poznaje taj region, kulturu i jezik - a i sama je uspešno prošla kroz proces proširenja EU - zaključio je Junker.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    10. januar 2018 | 16:39

    Nema ništa ni posle 2025. Samo nas lažu, ulazimo od 2000. u Evropsku uniju i prvo obećanje je bilo do 2007. Od tad konstantno nam beži za 7 godina...

  • Rile

    10. januar 2018 | 15:38

    Nemoramo nikad u EU!U savez said Rusijom I Kinom pa da Nas bog vidi

  • Profesor

    10. januar 2018 | 15:52

    Ha ha ha haha, dotle će eu pući ko balon i bolje zanas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA