Hoćete da glasate na izborima u Beogradu? Evo kako najlakše da proverite da li imate pravo na to

Postupak provere je jednostavan, tako da građani unosom jedinstvenog matičnog broja odmah dobijaju informaciju o broju i nazivu biračkog mesta, kao i opštini i adresi na kojoj se ono nalazi

  • 8

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je danas da je do sada u birački spisak u Beogradu upisano 1.607.000 osoba, a da će se konačan broj znati 15 dana pred izbore, do kada gradjani imaju pravo da se upišu. On je kazao da je broj prijavljenih birača do sada za 0,7 veći nego 2014. godine.

Neka 4. marta bude referendum o spomeniku Miloševiću u Beogradu! Svi koji misle da zaslužuje, neka glasaju za SPS: Ružić za Telegraf o inicijativi (VIDEO) (FOTO)

Lukić je da je za sada broj izbornih mesta 1.183, a da je dat nalog gradskim opštinama kao ovlašćenim predlagačima da predlože biračka mesta za 17 gradskih opština.

Da li imate pravo da glasate na predstojećim beogradskim izborima, možete jednostavno utvrditi. Naime, svi punoletni građani mogu da provere da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mestu. Ove podatke moguće je pronaći na portalu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Postupak provere je jednostavan, tako da građani unosom jedinstvenog matičnog broja odmah dobijaju informaciju o broju i nazivu biračkog mesta, kao i opštini i adresi na kojoj se ono nalazi.

Naime, na sajtu ministarstva klikom na baner "provera upisa u jedinstveni birački spisak", u gornjem desnom uglu, pojaviće se opcija da unesete svoj jedinstveni matični broj.

Foto: Ministarstvo državne uprave lokalne samouprave

Posle toga prikazaće se podatak o glasanju birača po mestu prebivališta: broj biračkog mesta, biračko mesto, adresa, grad i opština.

Ukoliko primetite nedostatke na biračkom spisku, potrebno je da podnesete zahtev za promenu (upis, izmena, dopuna, ispravka ili brisanje) u biračkom spisku u opštinskoj ili gradskoj upravi, prema mestu prebivališta.

Da li ste upisani u birački spisak možete proveriti ovde.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    25. januar 2018 | 12:51

    Dadogda vam Djilas bio predsednik😀

  • Dragoslav

    25. januar 2018 | 12:48

    Da sam lud pa da glasam za nekoga ali .

  • Clara Schumann

    25. januar 2018 | 15:08

    Joj kad bi Beogradjani glasali, uglavnom oni koji su dosli “onomad” kroje sudbinu ovog grada, na zalost nije vise to onaj Beograd... Izbore u Beogradu organizovati za Vaskrs, kad Beogradjani odu kod mame i tate na selo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA