≫ 

DS: Deklaracija sa programskim ciljevima za Beograd

Na nama je da i na ovim izborima budemo korak ispred, rekao je kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda predsednik DS-a Dragan Šutanovac

  • 83

Koalicija Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Nove stranke i Zelene ekološke partije – Zeleni predstavila je Deklaraciju "Da oslobodimo Beograd“, u kojoj su izloženi programski ciljevi za predstojeće beogradske izbore.

Kandidatkinje DS prekrečile grafite sa pretećim porukama

Kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda predsednik DS-a Dragan Šutanovac je kazao da je za koaliciju zajedničko što su svi demokrate, koje nikada nisu kalkulisale, nikada nisu birali politički trenutak, protivnika ili problem, već su uvek „hrabro napadali probleme, suprotstavljali se protivnicima i uvek bili korak ispred u odnosu na ostale“.

- Na nama je da i na ovim izborima budemo korak ispred. Za nas se posao ne završava 4. marta uveče. Peti mart je ništa manje važan, istorija demokrata nas obavezuje da 5. mart bude samo nastavak onoga što smo radili 28 godina unazad - kazao je Šutanovac.

Printskrin: Tanjug

Dodao je da je pred njima veliki posao te da će morati da oslobode Beograd od "šunda, kiča, nepristojnosti, bahatih vlastodržaca...".

- Nikada se promene u Srbiji nisu dogodile, a da nisu krenule od Beograda. I danas je vreme da pokažemo da je Beograd – beo grad, da će biti ekološki zeleni grad i da ćemo iz njega oslobađati druge delove Srbije - kazao je.

Kako je ocenio demokrate nikada nisu imali kvalitetniju listu, na kojoj su, navodi, različiti ljudi, stručni za obavljanje različitih delatnosti u gradu.

- Ne postoji segment uprave grada koji ne možemo da pokrijemo kvalitetnije od svih ostalih zajedno - kazao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima na izborima imaju samo jednog protivnika, "a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

Printskrin: Tanjug

Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić – Vodinelić, koja je i prva na izbornoj listi koalicije, kazala je da su se Deklaracijom na prvom mestu obavezali da Beograd bude pođednako grad svih građana te da Beograđani više ne žive kao „čemerni ljudi“, već da se „Beograd vrati sebi“.

- Mi obećavamo, ako budemo učestvovali u vlasti da će Beograd znati šta je njegov javni prostor, da će o javnom prostoru odlučivati svi referendumom - kazala je Vodinelić, dok je iz Zelene ekološke partije – Zeleni Igor Radošević kazao da je za njih najbitnije da prestonica Srbije ne bude samo beli već i zeleni grad, da parkovi i ulice budu očišćeni, saobraćajnice ne budu prepune smoga...

- Želimo da grad bude čist, da naša deca udišu čist vazduh, piju čistu vodu, jedu zdravu hranu. Hoćemo da se stave filteri na fabrike, da se grad podigne na jedan viši ekološki nivo - kazao je Radošević.

Funkcioner SDS Marko Ðurišić naveo je i da je početak kampanje za beogradske izbore i početak borbe za "oslobođenje Beograda" i ocenio da je dogovor koji su napravili za izbore treba da omogući da Srbija ponovo dobije jednu građansku stranku - "stranku koja će moći da iznese teret promena u Srbiji i da u Srbiju vrati poštene, obrazovane, stručne ljude“.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • psi

    29. januar 2018 | 10:57

    A ciljeva konkretnih ni na mapi

  • Marijana

    29. januar 2018 | 09:35

    Sutanovac ne zeli sam sebi da prizna, nema sanse na ovim izborima. Narod vas je prezreo bando zuta, lopovska.

  • Tica

    29. januar 2018 | 10:52

    Kako ga nije sramota da se uospte pojavljuje u javnosti?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA