Lista "Šta radite bre" podnela žalbu Upravnom sudu zbog Gradske izborne komisije

Prema Bastaćevim rečima, koji je nosilac liste, ovo je prvi izborni proces u kojem je moguće glasati sa ličnom kartom kojoj je istekao rok trajanja

  • 38

Lista "Šta radite bre" podnela je žalbu Upravnom sudu na rešenje Gradske izborne komisije (GIK) kojim se licima kojima je vazenje lične karte isteklo, dozvoljava da glasaju, izjavio je danas nosilac te liste Marko Bastać.

Proglašena izborna lista na čijem je čelu Dragan Đilas

Prema Bastaćevim rečima, ovo je prvi izborni proces u kojem je moguće glasati sa ličnom kartom kojoj je istekao rok trajanja.

- To se nikada nije desilo. Evidentno je da je takva situacija u suprotnosti sa Zakonom o ličnim kartama - rekao je Bastać.

Bastać kaže i da je prigovor liste "Šta radite bre" pred GIK odbijen a da nema ni zvaničnog objašnjenja zašto je licima sa isteklim rokom lične karte dozvoljeno glasanje.

- Nemamo nikakav podatak zašto su to dozvolili, imamo usmeno objašnjenje GIK da postoji veliki broj penzionera koji nisu izvadili novu ličnu kartu i da se na taj način njima omogućava da na ovim izborima glasaju - rekao je Bastać novinarima.

On se osvrnuo i na to što, kako kaže, čelnici RTS-a "danima izbegavaju da odgovore na pitanje kada i pod kojim uslovima će kandidatima na ovim izborima biti omogućeno da predstave svoje programe".

- Mi ćemo u narednom periodu nastavljati da ukazujemo na nepravilnosti i svaki put kada nešto ne bude u redu, vrlo jasno i glasno ćemo pitati "Šta radite bre" - poručio je Bastać.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    29. januar 2018 | 17:07

    Smesno je cime opterecuju gradjane oni koji nemaju nikakve sanse na izborima,

  • Dara

    29. januar 2018 | 18:44

    Nema šanse da pređu cenzus.

  • Savo

    29. januar 2018 | 15:55

    Kad nemaju program oni se bave trivijalnim stvarima da bi bili malo u medijima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA