Vesić i Vujović: Turizam šansa za razvoj privrede i imidž Beograda (FOTO)

Oni su danas u centru grada obišli Tržni centar "Rajićeva", "BAH-Beograd art hotel" i pekaru "Toma" kako bi se na licu mesta uverili kakva je korist od razvoja turizma u Beogradu

  • 74

- Beograd je postao nezaobilazna turistička destinacija, a turizam je šansa ne samo za razvoj privrede već i za imidž srpske prestonice - poručili su danas kandidati za gradske odbornike sa izborne liste "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd" Goran Vesić i Irena Vujović.

Vesić: Kanalizacija za oko 120 kuća u naselju Braće Jugović (FOTO)

Irena Vujović otvorila kutak za najstarije na Savskom vencu (FOTO)

Oni su danas u centru grada obišli Tržni centar "Rajićeva", "BAH-Beograd art hotel i pekaru "Toma" kako bi se na licu mesta uverili kakva je korist od razvoja turizma u Beogradu.

Foto: beoinfo.rs

- Danas smo obišli nekoliko privrednih subjekata kako bismo se na licu mesta uverili kakvu korist svi imaju od razvoja turizma u Beogradu - rekao je Vesić.

Kako je naveo, od zaposlenih u TC "Rajićeva" čuo je da je u toj radnji ove godine promet povećan za više od 30 odsto, a u svim radnjama u Beogradu za 20 odsto.

Foto: beoinfo.rs

- U pekari "Toma" čuli smo da im je ove godine povećan promet skoro 20 odsto, a u "Beograd art hotelu" čuli smo da 95 odsto njihovih gostiju čine turisti iz inostranstva, a da je popunjeno oko 80 odsto njihovih kapaciteta - kazao je Vesić.

To su, kako je istakao, sjajne cifre koje govori o tome koliko je važno da se u Beogradu razvija turizam. Navodeći da nam je turizam najbrže rastuća privredna grana, Vesić je rekao da smo u prošloj godini od turizma zaradili 800 miliona evra.

Foto: beoinfo.rs

- Kada govorimo o tome, vidim da se šale i da naši politički protivnici i drugi pokušavaju da pokažu kako nije tacno da smo toliko zaradili od turizma. To nije zarada samo za gradski budžet, to je zarada i svih privrednih subjekata na teritoriji Beograda - naglasio je Vesić.

Dodao je da je turizam šansa ne samo za razvoj naše privrede već da je značajan i za imidž Beograda jer, kako kaže, svi turisti koji posete Beograd, kada se vrate u svoju zemlju, pričaju dobro o Beogradui srbiji, rekao je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

- Činjenica da imamo ovoliko turista u Beogradu pokazatelj je da smo grad o kojem se lepo priča, grad u kojem neko želi da investira i da dođe sa porodicom ili prijateljima što je dokaz kako se prestonica razvija - ocenio je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

Vujović je rekla da je Beograd postao nezaobilazna destinacija svih turista i dodala da je prošle godine broj turista bio za 20 odsto veći, što je u brojkama više od milion turista i 1,7 miliona noćenja.

- Svakako da su ti podaci fascinantni i najbolji su pokazatelj koliko je gradska vlast uložila da se sadržaj Beograda obogati i da to bude stabilan grad, a stabilnost dovodi do ekonomskog prosperiteta svih koji posluju u Beogradu - istakla je Vujović.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. februar 2018 | 13:09

    Bili,razni - turisti... (Kelti,Rimljani,Turci,Austrijanci,cak i - Bugari.Turizam je sada,lokanje i zdranje.Nema nista vise,ostalo je - manje.)...

  • bitno

    1. februar 2018 | 19:43

    Beograd više nije lider regiona već pravi "biser" jugoistočne Evrope.

  • Mila

    1. februar 2018 | 19:25

    Mogu da ga pljuju al Vesic je mnogo uradio za nasu prestonicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA