≫ 

Policija intervenisala zbog protesta Zavetnika, zlonamerni su drugačiji navodi: Stefanović odbrusio zbog laži!

- Svega pet minuta nakon poziva koji je primljen u 10.40 časova policija je stigla na mesto događaja - piše u saopštenju MUP

  • 31

Zbog protesta Pokreta Zavetnici protiv NVO koje je organizovano danas ispred Kuće ljudskih prava, oglasio se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ove lepotice će raditi možda najteži posao u Srbiji - spremne su da se bore za građane i svoju zemlju (FOTO)

On je na svom Tviter profilu demantovao izjavu Pokreta slobodnih građana (PSG), koji su tvrdili da se policija nije udostojila da interveniše protiv govora mržnje upućenog predsednici Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataši Kandić, nominovanoj za Nobelovu nagradu za mir 2018. godine.

- Nastavljaju se napadi neodgovornih i zlonamernih političara na policiju. Apsolutna je laž da policija nije izašla na lice mesta tokom skupa “Zavetnika”. 5 minuta nakon poziva došli su i obavili razgovor sa okupljenima, koji su se ubrzo potom razišli - napisao je Stefanović.

Printskrin: Twitter/@NesaStefanovic

Da podsetimo, ranije je u toku dana iz Pokreta slobodnih građana (PSG) stiglo saopštenje da je "nedopustivo da policija, koja postoji da štiti svoje građane, ne reaguje na poziv Kuće ljudskih prava dok su Zavetnici postavljali plakate sa porukom „Nobelova nagrada za izdaju prema srpskom narodu“ na zgradi u kojoj se nalazi nekoliko organizacija civilnog društva".

Iz MUP-a su takođe naveli da navodi u medijima, po kojima policija nije reagovala nakon poziva predstavnika Kuće ljudskih prava zbog protesta ispred sedišta ove organizacije, nisu tačni.

- Svega pet minuta nakon poziva koji je primljen u 10.40 časova policija je stigla na mesto događaja, gde je obavljen razgovor sa okupljenima, koji su se ubrzo posle toga i razišli. Policija je propratila razilazak okupljenih i prilikom navedenog događaja nije bilo narušavanja javnog reda i mira - piše u saopštenju MUP.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    3. februar 2018 | 09:20

    Zbog čega bi policija intervenisala u ovom slucaju? Lepljenje plakata predstavlja slobodu govora i izrazavanje drugačijeg misljenja. Da li to znaci da se u Srbiji jedino smatra slobodom govora ono sto Sorosevci zagivaraju, a sve ostalo je "nasilje"?

  • Uki

    2. februar 2018 | 22:58

    Svi smo svedoci da policija savesno i casno radi svoj posao, a da opozicija opet laze.

  • Алекса

    2. februar 2018 | 22:26

    ПСГ жели да унесе немире у Србији и тензије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA