SKANDAL! Ugljanin kaže da je srpska država za Bošnjake genocidna tvorevina

Ugljanin nastavlja sa svojom huškačkom retorikom

Nova skandalozna izjava Sulejmana Ugljanina. Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća kazao je danas na konferenciji za novinare da "srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije".

Bilderberška grupa se poslednji put bavila Srbijom 1999: Sada smo opet na dnevnom redu

Ugljanin je naveo da se pominjanjem "srpske države" vrši diskriminacija nad svima koji ne pripadaju većinskom narodu, te da se BNV trudi da se ustavnim promenama Bošnjacima da status državotvornog i konstitutivnog naroda u državi Srbiji.

Prema njegovim rečima, u ustavnim promenama trebalo bi da se "Sandžaku obezbedi status pokrajine, odnosno srednji nivo vlasti".

- U tom kontekstu takođe insistiramo na reviziji Akcionog plana za poglavlje 24 u okviru pregovara Srbije sa EU i manjinskog akcionog plana. To su ključne stvari na kojima mi radimo - kazao je Ugljanin.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Kako je naveo, o položaju Bošnjaka u Srbiji govorio je "zbog činjenice da u proteklih 28 godina državni organi Srbije učinili sve što je bilo u njihovoj moći da proteraju Bošnjake sa ovih prostora i da im obesmisle život".

U to je, kaže, bila uključena i policija Srbije u vreme Slobodana Miloševića, a da se stanje nije promenilo, optužuje dalje Ugljanin, govori reagovanje srpske policije i ministra posle događaja od 30. septembra u Tutinu, te nereagovanje na postupke Muamera Zukorlića.

Na ovu Ugljaninovu izjavu, reagovao je predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović.

Foto: www.mc.rs

On je, za Telegraf.rs, rekao da su Bošnjaci pametan narod i da jako dobro znaju da prepoznaju šta su reči, a šta dela.

- I ljudi cene po tom šta rade, a ne šta govore. Projekti koji se najavljuju, uz pomoć Turske i BiH, pre svega u putnoj infrastrukturi, govore bolje od svih reči - izjavio je Omerović za naš portal.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    6. februar 2018 | 07:07

    Svima vama kojima se nesvidja u SRBIJI , slobodno idete I odreknite se drzavljanstva ! DALEKO VAM LEPA ZEMLJA,!

  • Bojan

    5. februar 2018 | 22:50

    Sulejmane čoveče, o čemu ti pričaš?! Pa ako se u nekoj zemlji poštuju prava svih građana bez obzira na njihovu rasu, nacionalnost i veroispovest onda je to u Srbiji.

  • Irfan NP

    6. februar 2018 | 08:36

    Nepokusavaj da huskas nas u Novom Pazaru ne zanimas i ne stavljaj muslimanski narod u ovu pricu.Zelimo mir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA