≫ 

Na večeri kod Orbana: Pašteta od mlade morke, pačija prsa sa kašom od geršle i Gundel specijaliteti za premijerku Brnabić i ministre (FOTO)

Delegaciju Srbije je na aerodromu u Budimpešti dočekao ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto

  • 24

Premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije stigli su večeras u radnu posetu Mađarskoj, gde će sutra biti održana četvrta po redu zajednička sednica dve vlade. Premijer ove zemlje Viktor Orban, kao domaćin, priredio je svečanu večeru za predsednicu srpske vlade i članove njenog kabineta.

Brnabić o Strategiji za proširenje EU: Evropa nam dala šansu, treba da je iskoristimo (FOTO)

Zvanice su počašćene paštetom od mlade morke, začinskom salatom i čipsom od brioša.

Foto: Telegraf

Gosti i domaćini su uživali u smuđu "Gundel" sa prelivom od spanaća, krompira i špargli. Poslužena su i pačija prsa sa kašom od geršle i plavim kupusom na puteru.

Za desert Srbi i Mađari su posluženi klasičnom "Gundel" palačinkom.

Još davne 1910. godine Janoš Gundel otvorio je otmeni restoran u Varošligetu, gradskom parku u Budimpešti. Njegov sin Karolj, nekoliko godina kasnije, kreirao je novu mađarsku kuhinju. Oni su osnovali dinastiju velikih majstora kuhinje i uticali na mnoge talentovane kuvare. Nekoliko jela danas nose njihova imena npr. kao ove palačinke, koje imaju poseban nadev od čokolade, vanile, ruma, grožđica i oraha.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA