Žena koja je obolela u ratu i čije je selo spaljeno, ima penziju od 15.000 dinara. Tražila je pomoć od Vučića, a on joj je dao nezaboravni savet (VIDEO)

Tragična priča nesrećne žene nije prošla neprimećeno, a predsednik Vučić joj je obećao pomoć

  • 22

- Bolesna sam, muž mi ne radi, živimo od moje penzije koja iznosi 900 kuna (15.000 dinara), pomozite mi, molim vas - zavapila je nesrećna žena kroz salu u Vrginmostu u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa okupljenim građanima.

(BLOG UŽIVO) Hajka koju sam ja juče doživeo u hrvatskim medijima, nijedan Hrvat u Srbiji neće doživeti: Vučić sumira svoju posetu (FOTO) (VIDEO)

Tragična priča nesrećne žene nije prošla neprimećeno, a iako su tokom momenata prevelike uzbuđenosti ljudi oko nje pokušali da je smire, ona je istrajala u nameri da ispriča svoju tešku priču, a predsednik Vučić tražio je da je puste da kaže šta ima.

- Obolela sam u ratu od postraumatskog stresa. Dolazim iz Bosne, moje selo je spaljeno, a otac je bio zarobljen. Niko od mojih nije bio ni četnik, ni ustaša, ni nešto drugo, bili su obični pošteni ljudi. Došla sam ovde 1998. godine, sama i tražila posao, ali nisu hteli da mi ga daju - rekla je žena.

Šta je Vučić na ćirilici napisao usred Zagreba, pa se sad svi u Hrvatskoj bave "prevodom"

Ona je objasnila da od tada sa opštinom vodi bitku oko priznavanja radnog staža iz Bosne koji Hrvatska odbija da joj uračuna u penziju.

- Ko još može da živi od 900 kuna. Niko! A dok sam tražila posao, tadašnji načelnik opštine mi se rugao i vređao me. Rekao je da smo mi Srbi za logore kao 1941. godine - rekla je nesrećna žena i počela da plače.

Predsednik ju je umirio rečima da će dobiti određenu malu pomoć.

- Nemojte da se sekirate. Koliko sam ja izračunao penzija vam je nekih 130 evra. Pomoći ćemo vam nešto malo, koliko možemo da pomognemo, naći ćemo način. A za ove druge stvari...jedan od naših najvećih književnika je rekao da obraz ne može niko da nam ukalja, do mi sami. Kad ne znaju šta će, onda vas uvrede, a vi im se smejte - rekao je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    13. februar 2018 | 14:55

    Moja žena u Srbiji, prima penziju 7.500 dinara. Ne treba komentar. Sredite stanje prvo u Srbiji, u svom dvorištu.

  • nada

    13. februar 2018 | 14:55

    Iskreno se nadam da ce se ovoj zeni pomoci ...

  • Tb

    13. februar 2018 | 20:27

    Ženo draga, kad si već morala napustiti bosnu, kud ode u lijepu njihovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA