≫ 

Sada hoće da Albanija i Kosovo budu kraljevina: Javio se i kandidat za presto

Potrebno je vratiti monarhiju

  • 23

Albanski princ Leka oglasio se danas povodom izjave premijera Edija Rame o "zajedničkoj politici i jednom predsedniku Albanije i Kosova", poručivši da "samo kraljevska kruna može da obezbedi ujedinjenje dve države sa jednom nacijom".

Rama za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Albanije i Kosova: Dao je i predlog - izbor jednog predsednika

Da bi se to postiglo potrebno je vratiti monahiju, napisao je Leka na društenim mrežama.

- Nacionalno objedinjavanje bilo je i biće san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao hrabrost da to artikuliše. To se ostvaruje kraljevskom krunom u dve države kao simbolom tog jedinstva - napisao je albanski princ, prenela je MIA.

On je dodao da bi to bila "stvarna stabilnost, tradicija i pravi prosperitet, kao što pokazuju uspešni primeri u najrazvijenijim zapadnim zemljama".

Foto: AP/Tanjug

Rama je u nedelju na svečanoj sednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti rekao da "Albanija i Kosovo će imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije. Zašto da nema čak i jednog predsednika kao simbola nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike".

VIDEO: Vučić i Rama o odnosima i evropskom putu dve zemlje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    19. februar 2018 | 16:51

    To uopšte nije loše za rešenje Kosovskog problema. Svaki pokušaj zajedničkih institucija Albanije i Kosova treba spremno sačekati. Lepo pripremiti ekipu za sednicu SB i onda lepo jednog četvrtka krenuti u borbu protiv agresije Albanije. Prvih 48h je najbitnije i to pregurati bez velike medijske pompe. Vikendom diplomate odmaraju, a do Nedelje popodne na terenu treba imati pod kontrolom glavne pravce i povratak na deo granice. Rok za takvu akciju 120h, a nakon 168h treba ovladati sa više od 2/3h teritorije i biti spreman na mirno rešenje.

  • Svedok 100%

    19. februar 2018 | 17:18

    Takav će rat da pukne ima da se čude i ptice na grani. Neće se znati ni ko pije ni ko plaća a EU će biti u tolikoj zbrci da neće znati šta uopšte da rade.

  • Тарми п.ф.к

    19. februar 2018 | 17:42

    Окле овом племену принц ? Ако сам знао црко..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA