Krivična prijava protiv Šutanovca zbog stana!

Agencija za borbu protiv korupcije podnela Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane, jer on i njegova supruga nisu prijavili da su stekli vlasništvo nad desetinom stana preko puta Hrama Svetog Save

  • 0

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca jer nije prijavio imovinu.

Agencija je utvrdila da bivši ministar odbrane nije prijavio da su on i njegova supruga stekli vlasništvo nad po jednom desetinom dela stana od 63 kvadratna metra u Skerlićevoj 20 na Vračaru.

Sumnja se da je time što nije prijavio imovinu izvršio krivično delo iz člana 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je u okviru zakonskih nadležnosti proverila Izveštaj o imovini i prihodima koji joj je Šutanovac podneo 31. januara 2012. godine i prikupila podatke od Republičkog geodetskog zavoda i Prvog osnovnog suda u Beogradu.

"Kako Agencija za borbu protiv korupcije nema nadležnosti da sprovodi istražne radnje, Agencija je krivičnu prijavu uputila nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti u ovom slučaju", navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

U izjavi za B92, Šutanovac je rekao da će "komentar dati kada dobije prijavu i da će u potpunosti sarađivati sa nadležnim organom".

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA