Nova donacija Rusije Vojsci Srbije: Za jaču borbenu gotovost (FOTO)

Vulin je rekao da i na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske, ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije

  • 28

- Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo je donaciju od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših budućih pilota "migova" 29 - izjavio je danas u Moskvi ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sergej Lavrov se sastao sa Vučićem: Doneo Putinovo pismo i naglasio da Rusija ne nameće ništa Srbiji

Vulin je rekao da i na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske, ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije. Ministar odbrane Srbije, na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.

Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske Federacije, Vulin je rekao da su istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke i da su srpski i ruski narod uvek bili na istoj strani sveta - tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Ali, nije samo istorija ono što nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Srbije se visoko ceni u Ruskoj Federaciji i politika našeg predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića nailazi na veliko poštovanje kod svih organa Ruske Federacije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua - naglasio je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane

Jedna od tema razgovora bila je nastavak vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije.

- Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da nam je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo veliku donaciju u iznosu od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših pilota, budućih pilota "migova" 29. I na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije - kazao je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Srbija je vojno neutralna zemlja, koja neće da postane član ni NATO ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima - zaključio je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane

U okviru obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Vulinom, prisustvovala je ceremoniji polaganja venaca na Spomeniku neznanom junaku u Moskvi. Tom prilikom ministar Vulin je ponovio da su srpski i ruski narod uvek bili na strani sveta gde je sloboda kao i da istorija nije sve što nas povezuje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Covek

    23. februar 2018 | 22:04

    Амери су нас бомбардовали,не Руси!Амери бране Албанце,не Руси! Амери и Европска суде Србима,не Руси!Хоћете ли још примера?

  • Mila

    23. februar 2018 | 21:14

    Zanimljivo da ovu vest najviše komentarišu Srbomrsci i protivnici Rusije. Pametni ćute!

  • mico

    24. februar 2018 | 14:41

    da smo pametni dosada bi imaki 50 Ruskih i kineski baza po cjeloj Srbiji ,mislim i na kosovo,pa kosovo nebi bio problem zaSrbe .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA