ZORANA PONOVO UDARILA NA ZORANA: Evo šta je sada Mihajlović zamerila kolegi iz Vlade

Mihajlović je Đorđevića prekorila zbog stihova koje izgovorio na konferenciji "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije"

  • 10

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, smatra neprimerenim citat koji je ministar Zoran Ðorđević danas "poklonio" ženama Srbije povodom 8. marta.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka o socijalna pitanja danas je bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije", a nakon uvodnih reči na tom skupu obratio se ženama i, kako je rekao, iskoristio priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića posvećenih ženama, a na koje se osvrće Koordinaciono telo.

Dan za bunt: Zorana Mihajlović uputila pismo svim ženama, ali ga pre svega adresirala premijerki

Iz Koordinacionog tela poručuju ministru da je nedopustivo da bilo ko kaže da su žene sklone da se predaju i onima koji su im "fizički nemili", ili da žene vole bogataše, jer su one sirote ili, pak, da se žene pametnih boje, a da podležu jačem umesto lepšem i umnijem.

U saopštenju dostavljenom medijima iz kabineta Mihajlović, navodi se da nije reč o ocenjivanju umetničke vrednosti dela Jovana Dučića.

- Ovakve reči ne samo da vređaju sve žene u Srbiji, već nanose štetu borbi za rodnu ravnopravnost kojoj smo ozbiljno posvećeni - smatra Koordinaciono telo, koje apeluje na sve građane i građanke, a posebno na one koji su na mestima gde se donose odluke o boljem životu svih nas, da se uzdrže od neprimerenih komentara i svojim primerom i delima pokažu da se istinski zalažu za društvo u kojem će i žene i muškarci imati jednaka prava i mogućnosti.

Foto: tanjug/Sava Radovanovic

Prethodno je danas Ðorđević, kao domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije" poručio da položaj žena u Srbiji treba da se poboljša, uz opasku da smo, kada je ova tema u pitanju, nekada "previše kritični".

Ministar je nakon uvodnih reči rekao da će 8. mart iskoristiti kao priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića koji su posvećeni ženama.

- Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše...Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje... Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem - naveo je između ostalog Ðorđević.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Svoje izlaganje završio je citatom Ive Andrića da "žena stoji kao kapija na ulazi u i na izlazu ovog sveta".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    8. mart 2018 | 18:29

    Zoran gospodin

  • goca

    8. mart 2018 | 18:37

    Ja nemogu da je gledam

  • VAN

    8. mart 2018 | 18:19

    Muški i ženski pogled na svet se razlikuju. Kada ne bi postojala razlika u mišnjenju između muškarca i žene ne bi postojala privlačna sila koja stvara jedinstvo između suprotnog pola. Ono što je za muškaca važno za ženu je nebitno, i obratno. Kada muškarac ženu poistovećuje sa osećanjem ljubavi, žena traži poštovanje. Kada joj ukaže poštovanje onda traži ljubav. Ako pak pokaže i jedno i drugo onda traži bogastvo, i tu kraja nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA