Mičel se sastao sa četvoricom opozicionara

Pomoćnik državnog sekretara SAD se sastao sa Ðilasom, Šutanovcem, Jeremićem i Jankovićem

  • 9

Pomoćnik državnog sekretara SAD Ves Mičel sastao se danas u rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu sa predstavnicima dela opozicije. Kako Tanjug saznaje, Mičel se sastao sa četvoricom opozicionih lidera - Draganom Ðilasom, predsednikom DS Draganom Šutanovcem, predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem i predsednikom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem.

Vučić saopštio kada ćemo ponovo na birališta: Evo koliko ima još do parlamentarnih, a koliko do predsedničkih izbora

Detalji sastanka koji je održan oko podne nisu poznati, a akteri se do sada nisu oglašavali u javnosti, osim predsednik Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, koji je izjavio je da je pomoćniku državnog sekretara SAD Vesu Mičelu na sastanku u Beogradu rekao da je "zabluda da se problem Kosova može rešiti u diktaturi, umesto u demokratiji".

Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je to napisao na svom tviter nalogu. Dodao je da su Zajednica srpskih opština (ZSO), kolektivna prava Srba i eksteritorijalnost manastira, ostvarivi.

Mičela je prethodno primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a, kako su na zajedničkoj konferenciji za novinare istakli, razgovori su bili iskreni.

Na pitanja novinara vezana za sastanak Mičela sa delom opozicije Vučić je izjavio je da zna o čemu je bilo reči na sastanku.

Istakao je da nema problem s tim, jer je Srbija demokratska zemlja i svaki Amerikanac, Evropljanin može da se sastane sa svima, te da, šta više, misli da je dobro što je došlo i dolazi do takvih sastanaka, jer će i Mičel i drugi moći da vide zašto mu je "toliko olakšan posao sa političkim protivnicima".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Vučić je rekao i da su mu dva opoziciona lidera već javila "šta su oni drugi radili" tako da može i to da kaže.

Kako je objasnio, glavno je bilo na sastanku sledeće:

- ''Pustite Vučića'', što je inače najpokvarenije, ''da reši kosovski problem'', jer svi znaju da ono mora da dobije nezavisnost, ''dajte Vučiću vruć krompir, a onda ćemo mi njega da srušimo na tome, al nećemo da diramo u tu odluku''.

Prema njegovim rečima, problem je što takvi ne doživljavaju državu kao svoju, već samo razmislsjaju o tome kako će da sednu u fotelju i dočepaju se kase.

- Neka oni rade svoj posao, njima su privatni i partijski interesi uvek ispred interesa države Srbije, a moj je da štitim državu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Mičelu je inače rekao da, sve dok on to želi, oni neće da pobede i da to ne zavisi od njih, nego od naroda.

- Onog sekunda kada se budem povukao, onda će možda moći da se takmiče sa nekim, ali će opet da izgube zato što su loši, zato što su učinili sve najgore za svoju zemlju. Ali, što bih ja njemu išta govorio - upitao je Vučić i dodao:

- Ja sam radostan što mogu da se sastanu, onda će da vide zašto mi je toliko olakšan posao sa političkim protivnicima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    14. mart 2018 | 18:37

    Arogantan, beskrupulozan i prepotentan Amerikanac koji je došao da demonstrira svoju nadmoć. Kad je onako nastupio posle razgovora sa predsednikom Srbije, kako li je tek razgovarao sa ovim "važnim" srpskim političarima, opozicionarima.

  • stvarno?

    14. mart 2018 | 19:39

    Juri bre tog klovna iz srbije.

  • van

    14. mart 2018 | 18:16

    Zbog toga je i došao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA